Saradnja Airberlin – Jat Airways

Avio kompanije Jat Airways i Airberlin ozvaničili su saradnju

Potvrdila je Nemačka avio kompanija lokalnim medijima.

airberlin

Vest dolazi nedelju dana nakon što je srpski avio prevoznik potpisao code share ugovor sa kompanijom Etihad Airways. Etihad poseduje 29% udela u kompaniji Airberlin, koja je druga avio kompanija po veličini u Nemačkoj. Delegacija Airberlina koja je u Beogradu bila sa Airbus A330, sastala se sa direktorom Jat Airways a  Vladimirom  Ognjenovićem.

 

Jat Airways i Airberlin su potpisali code share sporazum koji će uticati na letove tokom ovog leta. Airberlin će postaviti svoje kodove na letovima Jat Airways a za Berlin i Dizeldorf. Zauzvrat, Jat Airways će staviti svoju oznaku “JU” na nekoliko letova Airbelrina u Evropi, kao na letove ka Čikagu (Chicago) i Njujorku (New York). SAD predstavljaju glavno tržište za Jat Airways zbog veliko broja srpskih državljana koji tamo žive. Čikago je grad koji posle Beograda ima najviše srpskih stanovnika. Stephan Nagel, viši potpredsednik za udruživanje i saradnju sa Airberlinom je rekao, “Code share sporazumi omogućavaju avio kompanijama da ostvare međusobnu saradnju i da prošire svoje globalno pokrivanje putem njihove kombinovane mreže letova”. Airberlin ima code share ugovore sa četrnaest avio partnera širom sveta.

 

Srbija se trenutno nalazi u drugoj kategoriji FAA (United Sates Federal Aviation Administration). U skladu sa smernicama FAA, avio kompanija iz druge kategorije može da postavi svoje kodove na stranoj avio kompaniji koji se nalazi u prvoj kategoriji. Croatia Airlines uspešno plasira svoje kodove na kompaniji US Airways prošlog leta. Srbija je trenutno u procesu ullaska u prvu kategoriju, gde je bila do 2004.

 

Tagovi


Online rezervacije letova avio kompanije Air Berlin

Rezervišite odmah avio karte kompanije Air Berlin online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar