Etihad zakazao konferenciju za novinare

Etihad Airways: Ponedeljak je dan odluke za Jat Airways

Trenutno jedno od najvećih pitanja za domaćeg avio prevoznika može biti razrešeno 17. juna 2013.

Etihad6

Po pisanjima pojedinih medija, Etihad Airways i Jat Airways održaće u ponedeljak, 17. juna, zajedničku konferenciju za novinare. Iako trenutno nije određen tačan povod ili sadržaj ove konferencije, nagađa se da je ona veoma povezana sa vestima koje su nam stigle ranije, o Etihadovoj ponudi da preuzme 49% vlasništva nad srpskim nacionalnim avio prevoznikom.

Etihad Airways već je dokazao da planira ozbiljno da uđe na naše tržište, o čemu govori prvi let na liniji Abu Dabi – Beograd – Abu Dabi, koji kreće ove subote. Sa druge strane, od ponedeljka, Jat Airways počeće sa prodajom avio karata poznate arapske avio kompanije uspostavljajući i codeshare saradnju sa Etihadom sa kojom će nuditi letove do Australije i raznih azijskih zemalja. Ovom prilikom izvršni direktor kompanije Džejms Hogan posetiće Srbiju ove subote, a zatim će, najverovatnije, u ponedeljak sa svojim kolegom iz Jata Veliborom Vukašinovićem najaviti velike promene na srpskom avio tržištu.

Iako se špekuliše da Etihad definitivno približava svoju saradnju sa Jatom, on bi u najboljem slučaju 1.jula preuzeo kontrolu nad našom kompanijom, ali će zvanične poteze početi da povlači tek 1. septembra. Po rečima analitičara već je kasno da Etihad utiče na lošu profitabilnost letnje sezone Jat Airwaysa, pa strana avio kompanija ne želi da tako započne svoje poslovanje.

Dugonajavljivana promena za Jat Airways, ako se obestini, mogla bi da znači početak profitabilnog poslovanja, obnavljnje avionske flote i značajne strukturalne promene u kompaniji, pa je javnost veoma zainteresovana za ishod ovakvih pregovora.

Online rezervacije letova avio kompanije Etihad Airways

Rezervišite odmah avio karte kompanije Etihad Airways online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar