Svetski kup Velika Britanija

Odličan nastup strelaca sa invaliditetom na Svetskom kupu u Stouk Mendevilu

Deo streljačke reprezentacije OSI Srbije nedavno se takmičio na Svetskom kupu u sklopu priprema za nastup na Evropskom prvenstvu i tom prilikom zabeležio veoma dobre rezultate.

IMG_1376_zps473ac29c

Na Svetskom kupu su učestvovali takmičari iz 24 zemlje, a našu reprezentaciju je predstavljalo četiri strelca – dva strelca vazdušnim pištioljem i dva sa vazdušnom puškom.

 

Ovo tekmičenje odlikovala su nova pravila gađanja, pa su zabeležena čak tri nova Svetska rekorda puškom u osnovnom programu i jedan Finalni svetski rekord vazdušnim pištoljem.

 

Što se tiče naše reprezentacije, osvojena je jedna srebrena medalja, zabeležen jedan novi Svetski rekord, a vredi spomenuti i nastup u još dva finala u drugim kategorijama.

 

Najpohvalniji rezultat ostvario je Dragan Ristić iz Kragujevca koji je bio naš najuspešniji strelac koji je osvojio srebrnu medalju u disciplini P5 (vazdušna puška – ležeći položaj) i postavio novi Svetski rekord rezultatom od 639,5 krugova. On je takođe nastupio u finalu discipline P4, gde je zauzeo 4. mesto.

 

U disciplini sa vazdušnim pištoljem (koja nosi oznaku P1) nastupio je Rastko Jokić iz Beograda, koji je u izuztetno jakoj konkurenciji uspeo da se izbori za 6. mesto.

 

Imali smo čast i zadovoljstvo da sarađujemo sa reprezentacijom OSI Srbije i ponosni smo na odlične rezultate celog tima na Svetskom kupu u Stouk Mendevilu. Sigurni smo da nas očekuju još lepše vesti sa Evropskog prvenstva.

IMG_1432_zps0da0feba

Tagovi


Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar