Evropsko prvenstvo u streljaštvu za strelce sa invaliditetom Španija 2013.

Fenomenalan uspeh srpskih strelaca sa invaliditetom na EP u Španiji

U periodu od 18. oktobra do 26. oktobra održano je Evropsko Prvenstvo u streljaštvu za strelce sa invaliditetom u Alikanteu, Španija, a naša reprezentacija može da se pohvali odličnim rezultatima.

 

streljacka-reprezentacija

 

U Španiju je otputovalo 11 članova Streljačke reprezentacije OSI Srbije u sastavu: Dragan Ristić, Živko Papaz, Siniša Vidić, Rastko Jokić, Laslo Šuranji, Sredo Radović, Zdravko Savanović i Jelena Pantovića sa tri pratioca – Vesna Pajić, Zlatko Rudnički i Nenad Pajić. Njihov zadatak nije bio ni malo lak, jer su se takmičili u konkurenciji od ukupno 33 reprezentacije sa 176 strelaca, među kojima su bili najbolji strelci iz Evropi i osvajači medalja na POI u Londonu.

 

Uprkos tome, naša reprezentacija osvojila je čak 11 medalja: 3 zlatne (Laslo Šuranji, Dragan Ristić i Rastko Jokić), 3 srebrene i pet bronzanih. Sedam medalja je osvojeno u pojedinačnoj konkurenciji, a četiri u ekipnoj.

 

Naš najuspešniji strelac na Evropskom prvenstvu je Rastko Jokić iz Beograda, koji je osvojio četiri medalje i to jednu zlatnu, jednu srebrenu i dve bronzane, ali je uz sve to postavio novi finalni rekord u disciplini P4.

 

Dragan Ristić iz Kragujevca je takođe osvojio četiri medalje, dve pojedinačno i dve ekipno, Živko Papaz je sa prvenstva kući poneo tri medalje, a Laslo Šuranji iz Zrenjanina je osvojio dve medalje, jedno zlato i jedno srebro.

 

U četiri ekipne discipline vazdušnom puškom i pištoljem za medalje su se izborili Zdravko Savanović i Siniša Vidić, kao i Sredo Radović, Rastko Jokić i Dragan Ristić. Pored svih uspeha, treba spomenuti i učešće Živka Papaza i Siniše Vidića u finalu još finalu discipline P4.

 

Iako borba nije bila laka, a deo tima je imao i određenih zdravstvenih problema tokom trajanja Evropskog prvenstva pa je propustio učestvovanje u nekoliko disciplina, treba naglasiti da je naša reprezentacija osvojila najveći broj medalja na takmičenju, a u generalnom plasmanu je ostvarila i bolji rezultat od svih velesila i favorita u ovom sportu. Naša reprezentacija dominirala je ovim prvenstvom, pa je ostala zabeležena zanimljivost da je takmičenje otvoreno sa himnom Republike Srbije, jer je u prvoj disciplini takmičenja, zlato osvojio Laslo Šuranji, ali da je isto tako takmičenje zatvoreno sa našom himnom, jer je u poslednjoj disciplini Evropskog prvenstva Dragan Ristić osvojio prvo mesto.

 

Imali smo neizmernu čast i zadovoljstvo da je reprezentacija OSI Srbije odlučila da putuje baš preko naše agencije i ponosni smo na odlične rezultate celog tima na Evropskom Prvenstvu u Alikanteu.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar