Potpisan sporazum o preuzimanju Jata

Air Serbia – Nov izgled za novu avio kompaniju

Danas, u beogradskom hotelu Hyatt, vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić i prvi čovek Etihad Airwaysa, Džejms Hogan potpisali su Sporazum o strateškom partnerstvu u vođenju domaćeg avio prevoznika Jat Airwaysa.

Air Serbia

Ovo je i definitivan oprost od prošlosti domaće avio kompanije koja će od sad biti poznata pod novim imenom i imidžom- AirSerbia (Er Serbija). Kako su naglasili potpisnici petogodišnjeg sporazuma, ovim potezom pak ne želi se raskrstiti i sa dugogodišnjom tradicijom prevoznika.

 

Promene će biti velike, od kadrovskih izmena u vrhu kompanije, pa do novih destinacija i novih aviona. Već sad je poznato da će novi šef, nove kompanije, biti Dane Kondić koji poseduje ogromno iskustvo u upravljanju komercijalnih avio prevoznika. Za sve odluke biće zadužen nadležni odbor od devet članova, sastavljen pet predstavnika Vlade Srbije i četiri predstavnika Etihada.

 

Po predviđenom planu, u prvoj fazi i Etihad i Vlada Srbije uložiće po 40 miliona dolara za modernizaciju Er Serbije, a naknadno će se investirati po dodatnih 60 miliona dolara. Uskoro će na aerodrom “Nikola Tesla” sleteti dva nova Airbus A319 aviona, a do kraja godine još osam ovih modela koji će biti uzeti na lizing. Međutim, kako se ističe u zejedničkom saopštenju, u narednih nekoliko godina i ovi avioni će biti zamenjeni još modernijom flotom Boing 737 letelica.

 

Najavljeno je 12 novih linija, koje će startovati od 27. oktobra i to su: Ljubljana, Sofija, Banja Luka, Abu Dabi, Kairo, Bejrut, Varna, Bukurešt, Budimpešta, Prag, Varšava, Kijev.

 

Air Serbia

Ove promene uticaće i na sam aerodrom “Nikola Tesla” koji će dobiti znatno povećanje putnika kroz obimniji broj letova domaćeg avio prevoznika. Osim toga, Etihad Airways se zalaže da ova kompanija, zajedno sa Er Serbijom dobije zaseban terminal, koji će samo ove dve kompanije moći da koriste. Za sad nije poznato koji bi to terminal mogao da bude, u opciji su i postojeći terminali koji bi trebalo da se renoviraju, ali i izgradnja potpuno novog, pa se još čeka definitvna odluka.

 

Već danas možete rezervisati avio karte AirSerbia avio prevoznika.

 

Online rezervacije letova avio kompanije Air Serbia

Rezervišite odmah avio karte kompanije Air Serbia online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar