Solyom Hungarian Airways nova avio kompanija

Solyom Hungarian Airways – novo ime na evropskom nebu!

Nova mađarska avio kompanija Solyom Hungarian Airways uskoro bi trebalo da počine sa letovima.

solyom-airwa201307301217

Kako je ranije nagoveštavano, Mađarska će uskoro da dobije novog avio prevoznika koji preti da preuzme lidersku poziciju koju Wizz Air trenutno ima u regionu.

 

Pomalo slično našoj avio kompaniji Air Serbia i Solyom Hungarian Airways nastao je na ostacima prethodnog nacionalnog avion prevoznika. Naime, nacionalna aviokompanija Malev Hungarian Airlines prestao je da postoji 3. februara 2012. godine, a od tad investitor “Omani and Emirati” radi na oživljavanju kompanije kroz novo brendiranje i sa boljim strateškim planom.

 

Baza Solyom Hungarian Airwaysa biće smeštena u Budimpešti, na Terminalu 1, Ferenc List međunarodnog aerodroma. U početku u floti je planirano da bude šest aviona Boeing 737-500 uzetih na lizing, a prvi avion se trenutno nalazi u Engleskoj gde mu se stavljaju zvanične boje kompanije. Avioni će imati kapacitet od 110 sedišta, a avio kompanija Solyom Hungarian Airwaysa planira da leti i manjim avionima tipa Avro RJ85. Dok se 18. avgusta očekuje da prvi Boeing avion sleti u Budimpeštu, letelice Avro stićiće nešto kasnije, tokom septembra ove godine.

 

Međutim, u ovim trenucima aviokompanija nema IATA oznaku kao ni potrebnu dozvolu za obavljanje komercijalnih letova, pa je dovedeno u pitanje da li će Solyom Hungarian Airwaysa uopšte početi da leti, kao što je ranije planirano – 18. avgusta. Kada nova mađarska aviokompanija zvanično počne sa letovima u planu je sedam linija iz Budimpešte i to prema Amsterdamu, Briselu, Frankfurtu, Londonu, Milanu, Parizu i Stokholmu.

 

Online rezervacije letova na playtravel.rs
ili telefonom na 011.305.93.14
Rent-a-Car online rezevacije

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar