AirSerbia pripreme u toku

Air Serbia: Novi avioni i novi (stari) piloti

Iako Etihad Airways zvanično preuzima kontrolu nad poslovanjem avio kompanije AirSerbia od 1. oktobra ove godine, prvi koraci u transformaciji kompanije su već napravljeni.

Air Serbia

Čelnici kompanije Etihad Airways izjavili su da očekuju da će sve potrebne dozvole koje su potrebne avio kompaniji AirSerbia da bi mogla da leti, biti dobijene do 1. septembra, nakon čega će početi užurban tempo preobražaja Jat Airwaysa u AirSerbia. Međutim, oni su i naglasili da procedura nije toliko jednostavna i da očekuju blaga kašnjenja. Kada ovi dokumenti budu dobijeni, sve stare oznake Jat Airwaysa biće zamenjene novim i novi avioni će moći da polete iz Beograda.

 

Bez obzira na to, već 2. septembra deo postojećih pilota Jat Airwaysa biće poslat u Berlin kako bi prošli kroz pilotski trening potreban za letenje novim Airbus A319 avionima. Takođe je potvrđeno da će nakon ove grupe na sličan tretman biti poslati i ostali piloti u kompaniji. Ovo je pak samo deo stručnjaka koji će biti potreban novoj avio kompaniji. Prve procene samog Jat Airwaysa su da će im biti potrebno 43 nova pilota, dok neki drugi izvori ipak tvrde da će AirSerbia potraživati i do 100 novih pilota. 18. avgusta ova nagađanja definitivno su potvrđena kada je poznati sajt za zapošljavanje letačkog osoblja, Flightglobal Jobs, objavio oglas “buduće avio kompanije iz Srbije”. U sadržaju oglasa spominju se baš avioni koji će biti u floti avio kompanije AirSerbia, pa nema sumnje da se radi baš o našem avio prevozniku. Stručnjaci su brzo negirali da je ovo “pravi” oglas za posao, već se radi samo o početnoj proceni Etihad Airwaysa u vezi ponude radne snage u našem regionu. Oglas ipak potvrđuje da je Etihad Airways zainteresovan za angažovanje dodatnih pilota i letačkog osobolja.

 

U ponedeljak 19. avgusta zvanično su naručeni i prvi Airbus avioni. Za razliku od prvobitnih vesti, naručeno je pet aviona na lizing, a ne dva Airbus A319-100 kako je najavljivano, a oni bi trebalo da stignu u roku od mesec dana, a definitivno pre 1. oktobra. Avioni će biti stari između dve i pet godina, a plan je da se u najskorijoj budućnosti oni zamene sa potpuno novim letelicama. Već su u toku razgovori sa kompanijama Airbus i Boeing, kako bi se flota obnovila sa Airbus A320 i Boeing 737 MAX avionima u roku od 24 do 36 meseci.

 

Zbog ovako obimnih promena, Etihad Airways spomenuo je da je aktivirao internu veb stranicu za sve zaposlene, kako bi ih blagovremeno obaveštavao o svim novinama.

 

Tagovi


Online rezervacije letova avio kompanije Air Serbia

Rezervišite odmah avio karte kompanije Air Serbia online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar