Air Serbia Zimski red letenja

Air Serbia: Prvi pravi korak napred avio kompanije, poznat zimski red letenja

I pored toga što razvoj “nove” domaće avio kompanije Air Serbia ne ide onim tempom koji su naslućivale prve vesti, definitivan prvi let sa novim avionom i novim oznakama očekuje se na startu zimske sezone, 27. oktobra.

Air Serbia

Tada se očekuje da će novi Airbus A319 sa oznakama Air Serbia već biti na aerodromu “Nikola Tesla”, jer je potvđeno da je 21. oktobar definitivan konačan datum dospeća ovog aviona uzetog na lizing. Prvi let koji će Air Serbia obaviti biće baš ka aerodromu koji je baza Etihad Airwaysa, ka Abu Dabiju. Nakon premijernog poletanja, letovi će se obavljati četiri puta nedeljno ka ovom gradu, a nove destinacije se zatim očekuju početkom decembra, kada će biti uvedene nove linije ka Pragu, Bukureštu, Ljubljani i Banja Luci.

 

Na listi letova avio kompanije Air Serbia, koji se mogao videti nedavno, primećeno je dosta zanimljivih i najvećim delom, pozitivnih, izmena. Pa tako na primer, nasuprot prognoziranom smanjenju broja letova ka Crnoj Gori, Air Serbia će zapravo pojačati polaske za Tivat na dva leta dnevno, a letovi ka Podgorici koji će se smanjiti sa tri polaska, na dva, dobiće Airbus A319 avione koji su većeg kapaciteta u odnosu na letelice koje su do sad saobraćale na ovoj liniji – ATR72 . Slična situacija je i sa letovima ka moskovskom aerodromu, ka kome će Air Serbia takođe leteti dva puta dnevno.

 

Druge nove linije, prema Varšavi, Varni, Kijevu, Kairu, Bejrutu i Budimpešti najavljene su za letnji red letenja naredne godine koji počinje od 1. aprila. Već postojeći letovi, osim već pomenutog umanjenja na liniji od Beograda do Podgorice su ili ostali identični ili doživeli pozitivna unapređenja u obliku češćeg broja nedeljnih polazaka ili uvođenja novih Airbus A319 aviona na linijama na kojima su do sad saobraćali ATR72 ili Boing 737 avioni.

 

Avio kompanija Air Serbia, inače, definisana je kao legalan sledbenik Jat Airways, a ne kao potpuno novo preduzeće. Zato će deo oznaka avio kompanije ostati isti kao i ranije, a Air Serbia nasledila je vremenske termine poletanja i sletanja koje je Jat Airways ranije imao. Zato je ovakav novi plan interesantan, jer očigledno govori da Air Serbia želi da napravi promene u težnji da aerodrom “Nikola Tesla” postane glavno vazdušno čvoriše u ovom delu Evrope. Ovakve promene mogu uticati na brojne prodate karte avio kompanije Jat Airways koje će u budućnosti obavljati Air Serbia, ali su predstavnici ove kompanije obećali da će svi putnici pogođeni ovakvim eventualnim promenama biti obavešteni naknadno i biće im izdate nove karte ukoliko to bude bilo potrebno.

 

Iz avio kompanije Air Serbia stiže obećanje da će svi letovi uskoro biti uneti u rezervacioni sistem i time postati dostupni za kupovinu.

 

Najnovije: Jedan od pet aviona Airbus A319 spažen je na aerodromu Goodyear u Arizoni. Avion je upravo izašao iz farbare kompanije AeroTurbine gde je ofarban u sada već prepoznatljive boje avio kompanije Air Serbia. Kako izgleda na pravoj fotografiji, možete videti na slici ispod. Na prvoj fotografiji Air Serbia aviona zahvaljujemo sajtu Tangosix.rs

 

air-serbia-fotografija

Tagovi


Online rezervacije letova avio kompanije Air Serbia

Rezervišite odmah avio karte kompanije Air Serbia online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar