Air Berlin Helsinki promocija

Air Berlin i Air Serbia destinacije: Posetite Helsinki

Za nastupajući period, avio kompanija Air Berlin sa domaćom nacionalnom avio kompanijom Air Serbia preporučuje posetu glavnom gradu Finske – Helsinkiju.

 

helsinki-finska

 

Helsinki je zanimljiva turistička destinacija na Skandinavskom poluostrvu zbog svoje pozicije, bogate istorije, ali i razvijene kulture i kulturne baštine. Ovaj grad je ujedno i najbrojniji u Finskoj sa populacijom većom od 610 hiljada ljudi, ali ovaj broj raste na preko 1,3 miliona stanovnika, ako se računa kompletna teritorija Helsinkija. Prestonica Finske nalazi se relativno blizu Talina u Estoniji, Stokholma u Švedskoj i Sankt Peterburga u Rusiji, sa kojima deli bogatu istoriju.

 

Iako se kaže da je ovaj grad najlepši tokom leta, zbog svoje specifičnost može biti zanimljiv i putnicima iz naše zemlje. Naime, zime su poznate po tome što imaju jako duge i mračne noći, toliko da se svake godine, početkom januara održava Lux Helsinki festival u kojem se ceo grad ukrasi sa velikom količinom rasvete i raznih sijalica, kako bi “vratilo” svetlo u finsku prestonicu.

 

Pored ovog festivala, Helsinki ima još nekoliko velikih praznika kao što je “rođendan” grada, 12 . juna ili velikog Božićnog festivala.

 

Jedna od najinteresantnijih lokacija u gradu je tvrđava Suomenlinna, koja je nekad predstavljala utvrđenje “Severnog Gibraltara” i kroz svoju istoriju zabeležila brojne bitke. Danas se na njoj nalaze brojni restorani, kafići, teatri, muzeji i predstavlja veoma popularno mesto za odmor i opuštanje tokom prijatnih sunčanih dana.

 

Kako avio kompanija Air Berlin ima kodšer sporazum sa avio kompanijom Air Serbia, u ponudi su povoljne avio karte za do četiri leta nedeljno do Helsinkija, iz Beograda preko Berlina. Ova saradnja, koju je pomogao Etihad Airways, koji ima udeo u vlasništvu obe avio kompanije, a podrazumeva da avioni Air Serbia lete na relaciji Beograd – Berlin – Beograd, a Air Berlin potom leti na liniji Berlin – Helsinki – Berlin.

 

Polasci iz glavnog grada Srbije su ponedeljkom, četvrtkom i petkom u 07:10h, a putovanje traje približno jedan sat i četrdeset minuta, a iz Berlina za Helsinki u 10:05h i 15:00h istim danima i ovo putovanje traje nešto manje od tri sata.

 

Uz Air Serbia i Air Berlin Skandinavija nije nikad bila bliža!

 

Online rezervacije letova avio kompanije Air Berlin

Rezervišite odmah avio karte kompanije Air Berlin online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar