Neobična novina na aerodromima

Od sada putnici mogu da ostave kaput na aerodromu kada idu u toplije krajeve

Aerodrom u Frankfurtu uveo je neobičnu mogućnost zanimljivu za sve putnike u ovom periodu godine koji putuju u predele sa znatno toplijom klimom.

 

aerodrom-frankfurt

Kako li se ovog niko nije setio ranije?

 

Kada putnik putuje iz zemlje u kojoj je hladno vreme, recimo za vreme zimskih meseci, u regije sa znatno toplijom klimom, poput Dubai,Maldivi ili Melburn, to obično podrazumeva da sa sobom on mora da nosi kaput ili jaknu koju je do tad imao obučenu na sebi. Ovo očigledno nije najpraktičnije rešenje, jer ovaj deo odeće može da zauzme i trećinu zapremine putnog kofera.

 

Zato je osoblje aerodroma u Frankfurtu odlučio je da primeni interesantnu ideju sa kojom putnik može svoj kaput da ostavi u garderobi na samom aerodromu i da ga preuzme kada se vrati sa putovanja. Time se znatno štedi na prostoru prilikom pakovanja kofera (i ostavlja mnogo više mesta za suvenire), a troškovi ovakve usluge nisu veliki.

 

Ipak, osobe zadužene za inovacije na frankfurtskom aerodromu nisu došle prve na ovu ideju, jer ovakav usluga takođe postoji na aerodromu Incheon, u gradu Seul u Južnoj Koreji. Ova usluga je potpuno besplatna za putnike nacionalnog prevoznika Južne Koreje, avio kompanije Korean Air, ali je zato opcija ostavljanja kaputa na aerodromu u Frankfurtu dostupna svim putnicima, bilo koje avio kompanije.

 

Za sad ova ponuda je rezervisana samo za ovaj nemački aerodrom, koji je po važnosti treći u Evropi, ali putnicima koji presedaju ovde ovo možda i nije najpraktičnije rešenje, s obzirom da može da se desi da im povratni let bude preusmeren na drugi aerodrom. Zato se ipak nadamo da će ova ideja zaživeti i u našem regionu, počev sa recimo aerodromom “Nikola Tesla”.

 

Online rezervacije letova na playtravel.rs
ili telefonom na 011.305.93.14
Kreditne kartice nisu potrebne!
Rent-a-Car online rezervacije za sve destinacije

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar