Air Serbia nabavlja nove avione

Air Serbia: Stiže 10 potpuno novih Airbus aviona

 

Na Dubai aeromitingu, koji se održava ovih dana, domaća avio kompanija Air Serbia održala je konferenciju za novinare na kojoj je objavila da je naručila 10 aviona tipa Airbus A320 NEO koji bi trebali da stignu od 2018. do 2020. godine.

 

air-serbia-10-airbus-a320

Airbus A320 NEO tako će biti prvi potpuno novi avioni u floti Air Serbia, ali i prva nabavka za domaću avio kompaniju još od 1988. godine, dok je poslovala pod imenom JAT. Vrednost investicije je veća od milijardu dolara, a sa njom se želi potpuno povući postojeća flota starih Boeing 737 letelica, ali i zameniti 8 Airbus A319 i dva A320 aviona koji će biti iznajmljeni do dolaska NEO modela.

 

Na konferenciji za štampu, direktor srpske nacionalne avio kompanije Dane Kondić objasnio je da je ovakva nabavka u stvari deo, znatno veće, narudžbine Etihad Airwaysa koja podrazumeva čak 117 Airbus aviona. Usled ovakvog obima narudžbine, Kondić ističe da je ostvaren i popust na količinu sa kojim i Air Serbia dobija znatnu uštedu.

 

Airbus A320 NEO će biti najsavremeniji model ove kompanije koji poseduje najnoviju tehnologiju uštede goriva sa kojom će potrošnja biti smanjena za 15%. Avioni će u osnovnoj verziji imati 150 sedišta i dolet od 6.850 kilometara, a sa ovom narudžbinom avio kompanija Air Serbiapostaviće se kao lider u regionu.

 

Ovih dana Airbus A319 avion avio kompanije Air Serbia sleteo je po prvi put u Berlin, obavljajući redovnu liniju iz Beograda, što je trend koji domaća avio kompanija želi da nastavi, ali sa novim A319 NEO Air Serbia uvodiće i nove letove i destinacije.

 

Pored direktnih letova Air Serbia želi da uspostavi i kodšer saradnju sa brojnim drugim avio kompanijama, pa je ovih dana uvedena linija doSankt Peterburga, preko moskovskog aerodroma Šeremetjevo. Letovi na ovoj liniji se obavljaju dva puta dnevno, u jutarnjim i noćnim časovima.

 

Online rezervacije letova avio kompanije Air Serbia

Rezervišite odmah avio karte kompanije Air Serbia online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar