Air Berlin Sankt Peterburg promocija

Air Berlin i Air Serbia destinacije: Odletite u Sankt Peterburg

Za nastupajući period, avio kompanija Air Berlin sa domaćom nacionalnom avio kompanijom Air Serbia preporučuje posetu jednom od najinteresantnijih gradova Rusije i Evrope – Sankt Peterburg.

 

Saint Petersburg

 

Bivša prestonica Ruskog carstva i dan danas igra veoma važnu ulogu u Rusiji zbog svog udela na poljima ekonomije, industrije, nauke i kulture.Sankt Peterburg po broju stanovnika drugi je u Rusiji, a osnovan je 1703. godine po nalogu Petra Velikog, koji je na taj način želeo da osigura ruski pristup Baltiku.

 

Petrograd, Lenjingrad ili pak Sankt Peterburg imao je isto ime kao poznate ruske vođe, ali trebalo bi znati da ni Petar Veliki ni Vladimir Lenjin nisu nazvali grad po svom imenu, što je veoma česta greška koja se pravi. Petar Veliki nazvao je grad po svom svecu-zaštitniku Simonu Petru, a ime Lenjingrad je počelo da se koristi za Sankt Peterburg tek nakon smrti Vladimira Iljiča Lenjina, a zbog toga što je Lenjin baš iz ovog grada započeo Oktobarsku revoluciju.

 

Sankt Peterburg je najseverniji veliki grad na svetu, a često se naziva i “Severnom prestonicom” Rusije zbog svog položaja. Sagrađen je na močvarnom području, na samo dve metra nadmorske visine, a raširen je na 42 ostrva. Ovih ostrva je zapravo i bilo mnogo više, ali su neki kanali tokom vremena zatrpani pa se broj smanjio. Zbog ovakvog izgleda grada, Sankt Peterburg se često poredi sa gradovima Amsterdam,Stokholm, pa i Venecija.

 

Sankt Peterburg poseduje brojne znamenitosti od kojih je čak 4000 zaštićenih spomenika istorije i kulture. Čak 15% građevina celokupnog grada UNESKO je definisao kao bitne, a navodi se da Sankt Peterburg nadmašuje jedino Venecija po broju zaštićenuh zgrada.

 

Kako avio kompanija Air Berlin ima kodšer sporazum sa avio kompanijom Air Serbia, u ponudi su povoljne avio karte za do četiri leta nedeljno do Sankt Peterburga, i to iz Beograda preko Berlina. Ova saradnja, koju je pomogao Etihad Airways, koji ima udeo u vlasništvu obe avio kompanije, a podrazumeva da avioni Air Serbia lete na relaciji Beograd – Berlin – Beograd, a Air Berlin potom leti na liniji Berlin – Sankt Peterburg – Berlin.

 

Polasci iz glavnog grada Srbije su ponedeljkom, četvrtkom i petkom u 07:10h, a iz Berlina za Sankt Peterburg avio kompanija Air Berlin leti u 10:15h i 12:20h istim danima.

 

Već od danas su u ponudi povoljne avio karte za prelepi Sankt Peterburg!

 

Online rezervacije letova avio kompanije Air Berlin

Rezervišite odmah avio karte kompanije Air Berlin online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar