Wizz Air se delimično povlači iz Srbije

Wizz Air: Smanjuje broj letova i linije sa aerodroma “Nikola Tesla”

Low cost avio kompanija Wizz Air objavila je da želi da smanji broj letova i linija sa i do beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”

wizz-air-beograd

Odluka o polovičnom povlačenju low cost avio kompanije Wizz Air iz Beograda, uz smanjenje aktivnosti ka Srbiji i otkazivanje nekih letova, mnoge je neprijatno iznenadila.

 

Ova avio kompanija druga je po popularnosti i uspešnosti poslovanja u našoj zemlji, odmah iza nacionalne avio kompanije Air Serbia, ali kako navodi izvršni funkcioner kompanije John Stephenson, ovakva odluka je morala biti donesena. Naime, po njegovim rečima, aerodromski troškovi su porasli za 40%, što je učinilo aerodrom “Nikola Tesla” najskupljim u mreži avio kompanije Wizz Air.

 

Zbog toga od 6. maja, avio kompanija Wizz Air ukinuće letove do Brisela i sezonske letove do Osla. Sa obustavljanjem ove dve linije, avio kompanija će ukinuti i po jedan let iz Beograda do Stokholma, Pariza (Bove), Bazela, Memingena i Ajndhovena. Iz kompanije se navodi da će svi putnici koje poseduju avio karte za letove nakon ovog datuma biti refundirani.

 

Pored toga, ova low cost avio kompanija premestiće jedan od dva aviona Airbus A320, koji se trenutno nalaze u Beogradu, na aerodrom u Rigi.

 

U saopštenju za javnost, John Stephenson je bio oštar, optuživši ministarstvo i aerodrom “Nikola Tesla” kako ne čine ništa da stimulišu rad low cost avio kompanija, već umesto toga nepravdeno štite avio kompanije Etihad Airways i Air Serbia, sa ciljem da stvore monopol na tržištu. On tvrdi da da se avio kompaniji Wizz Air naplaćuju troškovi u visini od 31 EUR po putniku, dok je u slučaju avio kompanija Etihad Airways i Air Serbia ta cifra skoro pa upola manja, to jest 17 EUR.

 

On nije skrivao da je avio kompanija Wizz Air imala velike popuste do sad, ali je naglasio da bez takve stimulacije ova avio kompanija ne bi ni ovoliko dugo bila nad nebom Srbije.

 

Kao krajnji rezultat ovake odluke, navodi se da će cena avio karata za preostale letove iz Beograda porasti za 5% do 10%.

 

Izvršni potpredsednik avio kompanije Wizz Air, John Stephenson na kraju je izjavio da su, pre donošenja ove teške odluke, u kompaniji ozbiljno razmatrali da unaprede broj letova iz Beograda, ali da je ovako nešto i dalje moguće, ako aerodrom “Nikola Tesla” odluči da smanji troškove i postane kompetetivniji sa drugim jeftinim aerodromima u regionu.

 

Tagovi


Online rezervacije letova avio kompanije Wizz Air

Rezervišite odmah avio karte kompanije Wizz Air online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 01 Odraslih
  • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

1 Komentar
  1. Zao mi je

    Nina
     odgovori
    02/08/2020

    Bas mi je iskreno veoma zao sto wiz eir odustaje ali nije ni cudno ako su uslovi toliko razliciti. Ne znam sto ne bi bili isti za sve. Nadam se da ce se siruacija promeniti I da ce pojacati svojei lnije ka bg I iz bg. Zelim im dobro poslovanje na nasem aerodromu.

Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar