Air Serbia lider u bivšoj Jugoslaviji

Air Serbia: Nadmašila Croatia Airlines i preuzela lidersku poziciju u bivšoj Jugoslaviji

Na osnovu poslednjih podataka, avio kompanija Air Serbia prestigla je avio kompaniju Croatia Airlines po broju prevezenih putnika i preuzela mesto broj jedan u regionu bivše Jugoslavije.

Avio kompanija Air Serbia

U prvom tromesečju 2014. godine, avio kompanija Air Serbia je prevezla 368.389 putnika, što je rast od čak 66.3% u odnosu na isti period prošle godine!

 

Avio kompanija Croatia Airlines prodala je 292.524 avio karte u prva tri meseca ove godine, čime je po prvi put nakon više od deset godina prepustila lidersku poziciju nekoj drugoj avio kompaniji. Ovaj broj putnika je pad od 6.5% naspram rezultata koje je ova kompanija ostvarila u prvom tromesečju prošle godine. Sa druge strane, ovo je uspeh za hrvatsku avio kompaniju, koja je trenutno u fazi restruktuiranja, jer je uspela da smanjila gubitke u odnosu na prošlu godinu.

 

Po popunjenosti kapaciteta aviona, avio kompanija Croatia Airlines je i dalje bolja od srpskog konkurenta, sa cifrom od 60%, dok je avio kompanija uspela da proda 58% mesta u svojim avionima.

 

Zanimljivo, aerodromi u obe države zabeležili su uspešan prethodni mesec, a aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu suvereno drži prvu poziciju po popularnosti sa rastom od 46.2% više putnika u odnosu na prošlu godinu.

 

Online rezervacije letova avio kompanije Air Serbia

Rezervišite odmah avio karte kompanije Air Serbia online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar