Ukida se ograničenje unosa tečnost u avionsku kabinu

Da li će uskoro biti dozvoljen slobodan unos tečnosti u avion?

Najnovije tehnologije mogle bi da budu toliko napredne da će ukinuti trenutno ograničenje unosa tečnosti u avionsku kabinu, pravilo koje je uvedno 2006. godine.

Zabrana unosa tečnosti u avion

Kako ovih dana prenose vodeći svetski mediji, u pripremi je uređaj nazvan Insight100 koji bi sa velikom preciznošću mogao da utvrdi tačan sadržaj bočice sa tečnošću. Navodi se ipak da će zabrana ostati jedino za metalne boce, jer ova mašina laserski analizira tečnost pa je potrebno da je posuda providna.

 

Insight100 već je u upotrebi na raznim aerodromima širom Evrope i na osnovu dosadašnjih testova ona ima veoma uspešne rezultate, a zbog toga je već uvršćena za prestižnu inžinjersku nagradu “MacRobert” koja predstavlja Royal Academy of Engineering iz Velike Britanije.

 

Ipak, zvanična primena ovog uređaja na aerodromima će potrajati, jer je tehnologija je veoma skupa. Sa druge strane, kako zvanični izvori potvrđuju, više nema sumnje da će do primene ovog aparata doći.

 

Naravno, niko ne želi da požuruje ovo pitanje dok rezultati ne budu savršeni, jer je opasnost od tečnog eksploziva velika. Kolika se ozbiljno shvata ova supstanca govori i činjenica da je Rusija za vreme olimpijskih i paraolimpijskih igara u Sočiju potpuno zabranila unošenje tečnosti u putničku kabinu iz razloga pojačane bezbednosti.

 

Ova zabrana je nedavno ponovo aktivirana od 14. aprila do 1. maja za letove ka Rusiji iz Beograda, koju objavio Direktorat civilnog vazduhoplovstva, ali razlog za to nije zvanično objavljen.

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rent-a-Car Online rezervacije

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar