Wizz Air nudi akcije na berzi

Wizz Air: Uskoro nudi svoje akcije na londonskoj berzi

 

Kako pojedini mediji javljaju, mađarska low cost avio kompanija Wizz Air želi uskoro da plasira svoje akcije na berzi u Londonu i očekuje da će na taj način pribaviti više od 200 miliona evra.

 

Wizz Air izlazi na londonsku berzu

 

Novac u iznosu od 200 miliona evra (ili 273 miliona američkih dolara) iskoristilo bi se za rast avio kompanije i jačanje trenutnog pozitivnog poslovanja. Po već objavljenom planu, low cost avio kompanija Wizz Air do kraja 2017. godine planira da u svojoj floti ima 83 aviona tipa Airbus A320, a priliv novčanih sredstava pomogao bi u tome.

 

I pored toga što se mađarska avio kompanija nedavno delimično povukla iz Srbije, ona je nastavila da beleži rast i učvrstila je svoju lidersku poziciju. Ona je trenutno najveća low cost avio kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi sa tržišnim udelom od 38 procenata.

 

Avio kompanija Wizz Air počela je da obavlja letove u maju 2004. godine, a danas ima flotu od 46 Airbus aviona i iz svojih devet baza saobraća do 35 država u Evropi, po čemu je jedinstvena na kontinentu. U toku prošle godine low cost avio kompanija ostvarila je prihod od milijardu evra, sa neto profitom od 89 miliona evra.

 

Online rezervacije letova avio kompanije Wizz Air

Rezervišite odmah avio karte kompanije Wizz Air online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 01 Odraslih
  • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar