Germanwings ukida letove do Beograda

Germanwings se povlači iz Beograda, ukida liniju do Štutgarta

Avio kompanija Germanwings objavila je da će nakon završetka letnje sezone ukinuti letove na liniji Beograd – Štutgart, a s obzirom da je ova linija jedina koju trenutno održava, to znači i povlačenje sa beogradskog aerodroma.

Avio kompanija Germanwings

Linija Beograd – Štutgart održavaće se do 23. oktobra 2014. godine, kako je potvrđeno u avio kompaniji Germanwings.

 

Pre oko dve i po godine, low cost avio kompanija Germanwings je na sličan način ukinula i liniju do nemačkog grada Kelna, pa je linija do Štutgarta ostala jedina koju ova avio kompanija održava sa aerodroma “Nikola Tesla”. Sa ukidanjem letova do Štutgarta, ova avio kompanija se i formalno povlači iz Srbije.

 

Trenutno se linija Beograd – Štutgart obavlja tri puta nedeljno, sa avionima Airbus A319, a pored jeftinih avio karata do ovog nemačkog grada, ova linija omogućava i povoljne konekcije do drugih nemačkih, ali i evropskih destinacija.

 

Low cost avio kompanija Germanwings je vlasništvo avio kompanije Lufthansa, a svoju veliku transformaciju je doživela početkom ove godine. Na liniji Beograd – Štutgart trenutno imaju jedinu konkurenciju u vidu domaće avio kompanije Air Serbia koja saobraća na istoj liniji već dugo godina unazad.

 

Prethodnih dana takođe je najavljeno i da će avio kompanija Turkish Airlines umanjiti liniju do Beograda. Ova avio kompanija je objavila da će od 15. jula 2014. godine ukinuti jedan let na liniji Beograd – Istanbul i Istanbul – Beograd. Ovakva odluka donesena je nakon što je dogovoreno da se avio kompaniji Air Serbia omogući povratak na aerodrom Ataturk u Istanbulu, pod uslovima koja je ona prvobitno zahtevala, pa će domaća avio kompanija nakon 7 meseci obnoviti ovu liniju. Pretpostavlja se da je ovaj potez mogući razlog redukcije linije avio kompanije Turkish Airlines.

 

Online rezervacije letova avio kompanije Eurowings

Rezervišite odmah avio karte kompanije Eurowings online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 01 Odraslih
  • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar