Strožije mere bezbednosti na letovima ka SAD

Pojačana kontrola putnika na aerodromima za direktne letove ka SAD

Nakon što je nedavno saopšteno da trenutna kontrola putnika na aerodromima ima propuste koji mogu ugroziti bezbednost letova, američka Transport Security Administration zahteva da se pooštre siguronosne mere na direktnim letovima do Sjedinjenih Američkih Država.

Aerodromska kontrola

Ova američka agencija, zadužena za bezbednost avio saobraćaja u SAD, u tom saopštenju kaže da će od sad putnici biti detaljnije pretresani, a posebna pažnja biće usmerena na elektronske uređaje. TSA tvrdi da će biti konfiskovani svi mobilni telefoni, tableti, laptopovi, prenosne konzole i slično, koji tokom pregleda ne budu mogli da se uključe.

 

Po pisanju nekih medija, TSA naročito izdvaja “pametne” telefone iz iPhone serije kompanije Apple i Galaxy serije koju proizvodi Samsung.

 

Ovakva odluka odnosiće se samo na direktne letove do Sjedinjenih Američkih Država, dok će mere bezbednosti za letove unutar te zemlje funkcionisati kao i do sad. Zbog toga, saopštenje je već poslato brojnim svetskim aerodromima i avio kompanijama.

 

TSA nema direktnu kontrolu nad svetskim aerodromima, ali ima pravo da zahteva ovakvo pooštravanje mera bezbednosti na direktnim letovima do SAD, pa su Velika Britanija (posebno aerodrom Hitrou), Francuska i Nemačka već potvrdile da će poštovati ovakvu odluku američkih vlasti.

 

Ipak, mnogi već kritikuju ovu odluku navodeći da će ovakva rigoroznija kontrola dodatno usporiti ceo proces i postavljaju pitanje šta će se raditi sa uređajima kojima je ispražnjena baterija, a njihovi vlasnici nemaju punjače da dokažu funkcionalnost uređaja. Takođe, neki putnici mogu posedovati i neispravne uređaje, sa kojim ne ugrožavaju opasnost, a u saopštenju TSA se ne objašnjava kako će se takva situacija rešiti, kao i kako će zaplenjeni gedžeti biti vraćeni vlasnicima.

Online rezervacije letova na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rent-a-Car Online rezervacije

Tagovi


Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar