Broj putnika na aerodromima raste

Pozitivan rast broja putnika na aerodromima u regionu i svetu

Aerodromi u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu beleže rast broja putnika u odnosu na isti period prošle godine, a slična je situacija i sa svetskim aerodromima.

Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd

Kao lider u regionu opet se izdvojio beogradski aerodrom “Nikola Tesla” koji je zabeležio najveći broj putnika otkako se vodi ova statistika. On je uslužio 451.324 putnika tokom juna, što je rast od pohvalnih 28,8% u odnosu na mesec jun 2013. godine. Beogradski aerodrom je takođe imao rekordan broj letova obavljenih u toku meseca, njih čak 5.602, što je za 28,7% više nego prošle godine, a sličan rast beleži i količina prenetog tereta.

 

Samim tim, nastavlja se pozitivan rast aerodroma koji je ove godine, a do početka meseca jula, poželeo dobrodošlicu 1.988.564 putnika, što je uvećanje od 32% u poređenju sa istim periodom prošle godine.

 

Broj putnika na aerodromima u susedstvu su takođe u porastu. Sarajevski aerodrom je tokom juna dočekao 74.978 putnika (rast od 2.8% u odnosu na isti mesec prošle godine), dok je aerodrom u Zagrebu u junu imao 243.984 putnika (što je za 6,8% više nego prošle godine u istom mesecu). Ono što je zanimljivo je da je broj letova na sarajevskom aerodromu porastao za 11%, dok je zagrebački aerodrom zabeležio uspeh i pored toga što je imao 3,8% manje letova. Aerodrom Zagreb od početka ove godine je imao 1.083.706 putnika (rast od 2,1% u odnosu na prošlu godinu), dok je Sarajevo ove godine imao 320.438 putnika koji su leteli avionom (rast od 5,5%).

 

Rast broja putnika koji su odabrali avion kao prevozno sredstvo primetan je i na svetskom nivou i ako je on nešto manji nego u prethodnom periodu. Kako se navodi u statistikama, popunjenost kapaciteta u avionima je dostizala 79%, što je izvanredan rezultat. Najveći rast broja putnika je registrovan na Bliskom istoku, a i latinoameričlko tržište ističe se svojim dobrim rezultatima.

 

Kako je letnja sezona najpopularniji period može se očekivati da će se ovi uspešni rezultati avio industrije nastaviti i tokom narednih meseci.

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rent-a-Car Online rezervacije

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar