Wizz Air sa bazom u Tuzli

Wizz Air: Uskoro otvara bazu u Tuzli?

Mađarska low cost avio kompanija Wizz Air trenutno razmatra opciju otvaranja dodatne baze u Tuzli.

Avioni low cost avio kompanije Wizz Air

Trenutno su u toku razgovori između čelnika avio kompanije Wizz Air, Ministarstva Bosne i Hercegovine, lokalne vlasti Tuzlanskog kantona i predstavnika aerodroma u Tuzli, a ako bi se odličila na ovaj korak, low cost avio kompanija bi imala čak tri baze u državama bivše Jugoslavije, jer je već prisutna u Skuplju i Beogradu.

 

Ovakva odluka nikog ne bi previše iznenadila, jer avio kompanija Wizz Air beleži velike uspehe na letovima iz ovog grada otkako je uspostavila prvu liniju 2013. godine.

 

Prva linija koja je bila uspostavljena je bila Tuzla – Malme, koja je bila predviđena kao sezonska linija, ali je unapređena u redovnu liniju. Nakon toga, low cost avio kompanija uvela je nove linije i do Bazela i Geteborga, a nakon toga i letove do Dortmunda i Ajndhovena iz Tuzle.

 

Ukoliko mađarska low cost avio kompanija odluči da otvori svoju bazu u Tuzli, to bi takođe bila odlična vest za aerodrom u ovom gradu koji želi da postigne profitabilnost u 2017. godini. Avio kompanija Wizz Air već je ostavila veliki trag na tuzlanskom aerodromu, jer je do sad u ovoj godini aerodrom posetilo 53.053 putnika, što je uvećanje od čak 691% u odnosu na 2013. godinu.

Tagovi


Online rezervacije letova avio kompanije Wizz Air

Rezervišite odmah avio karte kompanije Wizz Air online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 01 Odraslih
  • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar