Aerodrom Niš odbio ponude avio kompanija Ryanair i Montenegro Airlines

Za sad bez novih linija iz Niša!

Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu odbio je ponude avio kompanija Ryanair i Montenegro Airlines nakon što su one tražile subvencije za uspostavljanje novih linija iz ovog grada.

Aerodrom Nis Konstantin Veliki odbio letove Ryanair Montenegro Airlines

Kako navodi direktor aerodroma u Nišu, avio kompanija Ryanair izrazila je želju da uspostavi nove letove samo ukoliko se obezbede subvencije u iznosu od 200.000 evra.

Sa druge strane, avio kompanija Montenegro Airlines ponudio je uslove slične onim kada je u periodu od 2010. do 2013. godine uspostavila letove iz Niša. Doduše, tada je ova avio kompanija letela na liniji Niš – Podgorica, a po novom predlogu letovi bi se odvijali na liniji Niš – Tivat. 

Kako navodi direktor aerodroma, avio kompanija Wizz Air potpisala je ugovor sa kojim plaća aerodromu u Nišu 3 evra po putniku. Umesto toga, avio kompanije Ryanair i Montenegro Airlines zahtevale su da aerodrom plaća njima uspostavljanje novih linija, što je odbijeno uz nadu da će predviđeni uslovi privući druge avio kompanije.

Ova godina ostaće upamćena kao najuspešnija za aerodrom Konstantin Veliki u Nišu, sa preko trideset hiljada putnika u periodu od početka godine do novembra. Iako avio kompanija Wizz Air nije još najavila nove linije iz ovog grada, ostaje nada da će se to desiti tokom naredne godine. S obzirom da aerodrom u Nišu tokom prvog dela ove godine nije imao letove, očekuje se da će 2016. godina biti uspešnija,

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar