Avio kompanije naređuju obavezno prisustvo dve osobe u pilotskoj kabini

Avio kompanije menjaju pravila kako bi povećala sigurnost putnika

Nakon nedavne tragedije, sve više avio kompanija ubrzano prihvata pravilo o obaveznom prisustvu dve osobe u pilotskoj kabini aviona.

avio kompanije sigurnost pilotska kabina

Nova odredba podrazumeva da neko od kabinskog osoblja obavezno bude u kabini, ukoliko pilot ili kopilot požele da je napuste tokom leta.

Pravilo je na snazi u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i u nekim drugim svetskim avio kompanijama, ali ovih dana i sve druge avio kompanije žele da promene svoja siguronosna pravila kako se tragedije više ne bi događale.

U domaćem okruženju, srpska avio kompanija Air Serbia i slovenačka Adria Airways potvrdile su da već odavno imaju ovakvu siguronosnu meru, kojom se osigurava obavezno prisustvo dve osobe u pilotskoj kabini aviona u svakom momentu.

Sa druge strane avio kompanija Croatia Airlines do sad nije imala ovakvo pravilo, ali je nakon tragedije po hitnom postupku uvela novo siguronosno pravilo.

Avio kompanije koje lete ka gradovima u našem regionu, a koje su na ovaj način povećale sigurnost na svojim letovima ili planiraju da uvedu novo pravila u što skorijem roku su: Norwegian Air Shuttle, EasyJet, Wizz Air, Air Berlin i mnoge druge.

Evropska agencija za vazduhoplovnu sigurnost (EASA) preporučila je svim avio kompanijama da počnu da poštuju pravilo o obaveznom prisustvu dve osobe u pilotskoj kabini.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar