Eurowings i Wizz Air u borbi za lidersku poziciju u regionu!

Da li Eurowings može da osvoji region?

 

Nemački Eurowings najveći je konkurent avio kompanije Wizz Air koji lako može da preuzme lidersku poziciju na tržištu low cost avio kompanija, smatraju stručnjaci.

 

Eurowings Wizz Air borba low cost avio kompanije 2017

 

Portal Tango Six navodi da avio kompanija Wizz Air nema toliko stabilnu lidersku poziciju kako se na prvi pogled čini. Mada mađarska low cost avio kompanije ima tri baze u regionu (Skoplje, Beograd i Tuzla) i sve češće se priča o tome da će uskoro otvoriti i četvrtu, nemački Eurowings beleži stabilan rast i širenje sve većim brojem linija iz regiona.

 

Eurowings je u vlasništvu avio kompanije Lufthansa koja je postala njen integralni deo nakon ukidanja avio kompanije Germanwings 2015. godine. Od tad, Lufthansa ulaže velika sredstva u Eurowings zbog čega ova low cost avio kompanija širi svoju flotu i mrežu linija, pa samim tim i prisustvo u regionu.

 

Prema pisanju portala Tango Six, Eurowings već sada ima znatno veće prisustvo u Hrvatskoj (Hrvatska je drugo najveće tržište ove avio kompanije, odmah posle Italije), dok Wizz Air za sad ima veće prisustvo u Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini, kao i Makedoniji. Wizz Air trenutno ima najviše linija iz regiona i obavlja najviše letova, a Eurowings drži stabilno drugo mesto. Ipak, Eurowings leti do najviše gradova u regionu i ovaj broj želi da uveća takom ove godine. Ovakvim tempom, navodi se, Eurowings lako može preuzeti većinski deo tržišta u regionu.

 

Ryanair i EasyJet se takođe spominju kao značajna konkurencija, ali stručnjaci pomenutog portala smatraju da će glavni rat u regionu biti između low cost avio kompanije Wizz Air i Eurowings, pa tek ostaje da se vidi kako će se tržište razvijati u narednom periodu.

 

Rezervišite odmah avio karte hotelski smeštaj i transfere po najnižim cenama pozivom našeg kontakt centra +381 65 8728 350 ili mailom na office@playtravel.rs

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar