Friday Blog: Aerodrom koji prkosi vremenu – Tegel Berlin

Petak je popodne i Berlin Tegel aerodrom je preplavljen. Nekoliko letova je otkazano, pa sada svi nervozno cupkaju i čukaju svoje pametne telefone.

Nije tipična scena za Tegel, ali nije ni neuobičajena. Izgrađen je pre 40 godina sa kapacitetom za 6 miliona putnika godišnje namenjenom za grad koji je tada bio ostrvce okruženo istočnom Nemačkom.

aerodrom Berlin Tegel

Berlin se od tada promenio do neprepoznavanja i postao je jedna od najvećih Evropskih prestonica i simbol najboljeg provoda, uz Beograd.

Tegelom danas prođe 20 miliona ljudi godišnje, ali je on zapravo odavno trebalo da bude “recikliran”. Čitav niz neuspeha i odlaganja otvaranja novog Berlin Brandenburg Aerodroma (BER) su zaslužni za ovu situaciju. Ova luka je trebalo da bude otvorena 2012., a danas više uopšte ne postoji zakazan datum njegovog početka rada.

Iznenađujuće, ispostavilo se da je i pored stalne gužve i poluruinirane zgrade, lokalcima drago što je Tegel i dalje živi i radi. “Kao i često u životu, ljudima je teško da se rastanu od onoga na šta su navikli”, kaže Lars Wagner, portparol uprave berlinskih aerodroma, organizacionog tela koje će potpisati Tegelovu smrtnu presudu.

Aerodrom Tegel u Berlinu

Ako za Novu godinu letite za Berlin ili imate stanicu na Tegelu, obratite pažnju na taj aerodrom, možda ga sledeći put već neće biti.

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rent-a-Car Online rezervacije

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar