Friday Blog: Najbolje stvari u životu su besplatne!

Nekoliko zanimljivih mesta koje možete besplatno posetiti na svom putovanju!

 „The best things in life are free“ pevali su Bitlsi. Ne bismo se baš kladili da je to uvek tačno, ali sledeće stvari možete uraditi zaista besplatno i pritom da se i nauživate.

friday blog besplatno putovanje

Autostopiranje na Islandu

Treba Vam prevoz? Autostopiranje je na Islandu jedan od najuobičajenijih načina kretanja po ostrvu. Island se nalazi na svim listama najsigurnijih država sveta i ne morate da se bojite čudnih tipova iz kamiona. Busevi mogu biti skupi, a ni ne voze cele godine, Rent a car je luksuz, tako da je doći negde autostopom na Islandu postalo deo kulture.

Posetite Mona Lisu nedeljom

Prve nedelje svakog meseca, pariski Louvre otvara svoja vrata potpuno besplatno. Bez plaćanja karte od 20€, moći ćete da uživate u obilasku možda i najznačajnijeg svetskog muzeja. Jedino što morate da uradite – dođite dovoljno rano kako biste izbegli gužvu. Najpoznatija slika sveta, na kojoj se nalazi mlada dama zagonetnog smeška, čeka na vas.

Pariz Luvr friday blog

Razgledanje muzeja u Velikoj Britaniji

Velika Britanija, nekad imperijalistička sila, zemlja je u kojoj je kultura na vrlo visokoj ceni. Svi državni muzeji su besplatni, jer Britanci smatraju da kultura treba biti dostupna svima. Država obiluje muzejima, a naročito London. Posebno valja izdvojiti nadaleko poznati British Museum koji sadrži hiljade istorijskih predmeta, ukjlučujući i kamen iz Rozete. Također, valja otići i u Tate Modern, a nanese li vas put u Edinburg, svakako izdvojite vreme za Scottish Museum of Art.

Istraživanje „ruševnih“ kafića Budimpešte

„Ruševni“ kafići su barovi otvoreni u napuštenim zgradama glavnog mađarskog grada. Da, možda ćete na trenutak pomisliti kako je kraljica Dunava doživela sudbinu američkog Detroita, ali u stvarnosti, ovde postoje neki od najzanimljivijih barova na svetu. Uđite u jedan, divite se dizajnu, i provedite veče u nečemu sasvim novom.

Budimpesta rusevni barevi friday blog

Jedite u indijskom Zlatnom hramu

Svaki dan ovde dolazi 40 hiljada ljudi kako bi dobili besplatni chapatti (indijski hleb), kari i pirinač. Nakon što obiđete jezero Amrit Sarovar koje okružuje hram, stanite u red za hranu. Ako se nađete u prilici ovo nemojte propustiti.

Couchsurfujte i Airbnbijujte!

Da, da, zašto biste plaćali smeštaj negde na putu, kad već možete couchsurfovati?! Registrujte se na stranici Couchsurfing.com i nađite besplatno mesto gde možete ostati na svom putovanju. Usput ćete upoznati i lokalce koji će vas uputiti u sve tajne svog grada. No, budite spremni i vi primiti nekog u vaš dom, jer to i je suština couchsurfinga!

A za Airbnb, pogledajte ovaj vodič!

Dakle, spakujte kofere, kupite avio kartu i – na put!

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar