SkyUp i LOT odustaju od novih linija iz Beograda

Beograd ostao bez linije za Budimpeštu, a bez letova za Kijev do sledeće godine

Avio kompanije SkyUp i LOT objavile su da su odustale od planova da uspostave nove linije Beograd Kijev i Beograd Budimpešta.

Low cost avio kompanija SkyUp Airlines koja je nedavno najavila da želi da pokrene direktne letove između Kijeva i Beograd, sada je prinuđena da odustane od ovih planova. Kao razlog se navode značajni finansijski gubici, koji bi uskoro mogli da dovedu do bankrota avio kompanije, kako navode iz samo vrha.

Po prvobitnom planu SkyUp je želeo da poveže Beograd i Kijev sa dva nedeljna leta, a na liniji bi bio korišćen avion Boeing 737-700. Zanimljivo je da ne postoje ograničenja za putovanja između Srbije i Ukrajine, ali nakon ove odluke direktnih letova na liniji Beograd Kijev najverovatnije neće biti do početka letnje sezone letenja, krajem marta 2021. godine, kada se očekuje da avio kompanija Air Serbia obnovi letove na liniji.

Poljska avio kompanija LOT Polish Airlines je odustala od brojnih linija iz svoje baze u Budimpešti, a na tom spisku se našla i linija Beograd Budimpešta. Nakon ove odluke LOT će leteti na svega tri linije iz Budimpešte, jer su osim za Beograd otkazani i letovi za Brisel, Bukurešt, Krakov, London, Njujork, Prag, Štutgart, Sofiju. Srpski državljani trenutno ne mogu da uđu ni u Mađarsku ni u Poljsku.

Navedene informacije su tačne u vreme objavljivanja. Putnici se mole da se pre putovanja raspitaju u ambasadi države o uslovima ulaska u zemlju.

autor: Playtravel

9. oktobar 2020.

Online rezervacije letova avio kompanije LOT

Rezervišite odmah avio karte kompanije LOT online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar