Friday Blog – Najfotografisanija mesta na svetu

Gde će pasti sledeći selfi?

Na svetu verovatno ne postoji ni jedan putnik koji nema bar jedan fotoaparat. U suštini, danas on nosi u proseku tri fotoaparata! Da, dobro ste pročitali. Prvi je onaj malo veći koji vam služi kao primarni, drugi je onaj u privatnom mobilnom telefonu, a treći onaj u poslovnom – ako imate posao… Predstavljamo listu najfotografisanijih mesta u svetskim metropolama!

Friday Blog Najfotografisanija mesta na svetu

12. Madrid, Španija – Trg Major

Madrid je jedan od najfotografisanijih gradova na svetu, a trg Major je impresivan zbog svoje veličine i statue kralja Filipa III na sredini.

Friday Blog Najfotografisanija mesta na svetu Plaza Mayor

11. Prag, Češka – Astronomski sat

Ovaj astronomski sat je i astronomski star jer je jedan od najdugovečnijih na svetu. Napravljen je 1410. godine u vrlo interesantnom, gotičkom stilu punom detalja.

 Friday Blog Najfotografisanija mesta na svetu Prag Astronomski sat

10. Budimpešta, Mađarska – Bazilika sv. Ištvana

Bazilika sv. Ištvana u Budimpešti ima istu visinu kao i parlament (96 m) i u njoj se nalaze mumificirani ostaci prvog mađarskog kralja, Ištvana I. To je treća crkva po veličini u Evropi.

Friday Blog Najfotografisanija mesta na svetu Budimpesta Bazilika sv Istvana

9. Buenos Ajres, Argentina – Kaminito

Caminito (barrio La Boca) je mala pešačka ulica u La Boci velikog kulturnog i turističkog značaja, poznata i po slavnom istoimenom tangu. 1959. godine proglašena je ‘ulicom muzejem’. Čuvene raznobojne kuće imigranata iz Đenove su pod državnom zaštitom kao kulturno nasleđe. 

Friday Blog Najfotografisanija mesta na svetu Buenos Ajres Kaminito

8. Firenca, Italija – Ufici

Ufici (Uffizi) se nalazi na uglu trga Piazza della Signoria, trga u središtu Firence koji je vekovima bio od presudne važnosti za građanski život i vlast. Na trgu se nalazi “Neptunova fontana” (Bartolomeo Ammanati) građena od 1563. – 1565., koja još uvek radi na stari rimski vodovod, a tu je Mikelanđelov David.

Friday Blog Najfotografisanija mesta na svetu Firenca Ufici

7. London, Engleska – Trafalgar Skver

Atrakcija iz centra Londona, ranije poznata kao Charing Cross. Mesto nosi ime u čast bitke protiv Francuza i Španaca u Napoleonovim ratovima. Trg je prepun detalja koji bi vrlo verovatno i samostalno mogli ući na ovu listu. 

Friday Blog Najfotografisanija mesta na svetu London Trafalgar Skver

6. Venecija, Italija – Akademijin most (Ponte dell’Accademia)

Akademijin most je jedan od četiri mosta koji premošćuju Grand kanal u Veneciji. To je najjužniji venecijanski most koji povezuje San Marco i Dorsoduro, i omogućuje dostupnost do Galerije.

Friday Blog Najfotografisanija mesta na svetu Venecija Akademijin most

5. Istanbul, Turska – Devojačka kula

Ovaj toranj smešten je u kanalu bliže Azijskoj strani Istanbula, a za njega se vežu brojne priče i legende. Danas je jedna od najposjećenijih turističkih atrakcija Istanbula koju svakako valja posetiti ako ste u ovom gradu više od tri dana.

Friday Blog Najfotografisanija mesta na svetu Istanbul

4. Pariz, Francuska – Ajfelov toranj

Jedna od najpoznatijih građevina sveta nastala je povodom Svetske izložbe koja se u Parizu održala 1889. godine. Iako su građani Pariza bili protiv “metalnog rugla”, toranj na istom mestu stoji i prisiljava na slikanje turiste iz celog sveta.

Friday Blog Najfotografisanija mesta na svetu Pariz Ajfelov toranj

3. Barselona, Španija – Park Gvelj

Delo Antonija Gaudija, čuvenog dizajnera enterijera i dekoratera koji je poznat po brojnim arhitektonskim zdanjima Barselone. Ukratko – genije.

 Friday Blog Najfotografisanija mesta na svetu Barselona Park Guell

2. Rim, Italija – Španske stepenice (Trinità dei Monti)

Španske stepenice se nalaze u Rimu, na Španskom trgu. To su jedne od najpoznatijih otvorenih stepenica na svetu. Na Španskom trgu, na dnu stepenica, nalazi se Berninijeva fontana Barcaccia, koju je dizajnirao 1627. godine.

Friday Blog Najfotografisanija mesta na svetu Rim Spanske stepenice

1. Njujork, SAD – Gugenhajm Muzej

Muzej Solomona R. Guggenheima, do 1952. godine poznat samo kao Guggenheim, muzej je moderne umetnosti na Petoj aveniji u New Yorku, s pogledom na Central Park. Ostavštinu Solomona R. Guggenheima i muzej apstraktne umjetnosti utemeljio je 1939. god. američki industrijalac i sakupljač umetnina lično. Zgodno za posmatranje dok jedete hot dog u Cental parku!

Friday Blog Najfotografisanija mesta na svetu New York Guggenheim Museum

Gde nosite svoja dva (ili tri) fotoaparata?

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar