Aerodrom Beograd – Avio kompanije prodaju avio karte za letove tokom aprila

Air Serbia, Wizz Air, Turkish Airlines i Etihad Airways očekuju prve letove već tokom aprila

Nekoliko avio kompanija je započelo prodaju avio karata za letove iz Beograda već od sredine aprila, ove godine.

Kako se može videti u rezervacionom sistemu, avio kompanije Air Serbia i Wizz Air očekuju da će beogradski aerodrom biti otvoren za putničke letove već 13. aprila, jer zainteresovani putnici mogu već danas da kupe avio karte za letove iz Beograda na svim uspostavljenim linijama nakon tog datuma. Avio kompanija Wizz Air takođe navodi i da potpunu normalizaciju letova u svojoj mreži očekuje tokom jula.

Druge avio kompanije su takođe optimistične i nadaju se da će letovi biti obnovljeni uskoro. Avio kompanija Turkish Airlines očekuje da će prve letove na liniji Beograd Istanbul uspostaviti od 17. aprila, Etihad Airlines smatra da će obnoviti letove za Beograd od 30. aprila, a low cost avio kompanija FlyDubai od 22. maja. Nešto konzervativnija je avio kompanija Qatar Airways koja planira da obnovi liniju Beograd Doha nakon 1. juna.

Svi datumi su navedeni kao pretpostavka i podložni su promeni. Stručnjaci smatraju da letovi tokom aprila najverovatnije neće biti obnovljeni, te da je ovo samo jedan od načina na koji avio kompanija žele da prikupe finansijska sredstva. U slučaju da putnici kupe avio karte, a ispostavi se da su letovi otkazani, većina avio kompanija nudi mogućnost odlaganja putovanja ili kredit za kupovinu avio karte za neki drugi let kasnijeg datuma putovanja.

Za razliku od avio kompanija, Vlada Republike Srbije za sad ne želi da prognozira kada bi beogradski aerodrom zaista mogao da bude otvoren.

Aerodrom „Nikola Tesla” u Beogradu je od prošle nedelje privremeno zatvoren za sve letove, što je bila jedna od mera Vlade Republike Srbije da suzbije širenje koronavirusa Covid-19.

autor: Playtravel

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar