Aerodrom Tivat ne odustaje od noćnih letova

Rukovodstvo aerodroma i dalje želi da omogući noćne letove na aerodromu u Tivtu!

Preduzeće A.D. Aerodromi Crne Gore, koje rukovodi aerodromima u Podgorici i Tivtu, saopštilo je da neće odustati od noćnih letova sa tivatskog aerodroma.

Izjava direktora preduzeća, Danila Orlandića, došla je nakon što je tender za realizaciju ovog projekta nedavno proglašen neispravnim i poništen. Naime, tender je raspisan u septembru 2018. godine, a pristigle su tri ponude kompanija iz SAD i Francuske koje su bile zainteresovane da izvedu projekat. To se ipak nije desilo, jer su ponude proglašene nevažećim.

Direktor A.D. Aerodromi Crne Gore naveo je da će ubrzo biti raspisan novi tender za realizaciju ovog projekta, jer je ovo jedna od ključnih stvari za razvoj aerodromskih kapaciteta u Tivtu. Osim toga, preduzeće planira izgradnju vodenog terminala na ATV, kao i novog putničkog terminala.

Kako su naveli iz preduzeća, ne postoji nikakvo validno opravdanje da jedan aerodrom u 21. veku nema opremu za obavljanje letova nakon zalaska sunca. Kako je objašnjeno, ovaj problem dovodi do velikih gužvi tokom letnje sezone, kada na dnevnom nivou sa aerodroma poleti i sleti više od šezdeset aviona.

Otkako je otvoren pre više od 60 godina, aerodrom u Tivtu je radio samo tokom dnevnih časova, jer ne poseduje potrebnu signalizaciju i svetla potrebna za obavljanje letova tokom mraka.

autor: Playtravel

31. januar 2019.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar