Aerodrom Niš – Vlada Srbije finansira 10 novih linija iz Niša

Nove linije bi mogle da budu pokrenute do kraja godine

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da je Vlada Republike Srbije obezbedila sredstva za finansiranje deset avio linija od javnog značaja.

Vlada će finansirati nove linije iz Niša, ali će naknadno biti objavljeno koje destinacije će biti povezane sa južnim gradom Srbije. Kako je naveo Zoran Ilić, pomoćnik ministra, u četvrtak bi trebalo da bude donesena uredba kojom će biti utvđeno koje linije će imati prvo na subvenciju.

On je objasnio da će nakon toga biti raspisan javni konkurs za avio kompanije koje bi mogle da obavljaju letove na linijama od javnog značaja. Po rečima pomoćnika ministra, očekuje se da avio kompanija Air Serbia bude jedan od učesnika konkursa, a nije isključeno da će se javiti i neke druge avio kompanije.

Deset novih linija će biti pokrenuto tokom ove godine, navode iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

U saopštenju je navedeno da je Vlada Republike Srbike otkako je preuzela upravljanje aerodromom ,,Konstantin Veliki” u Nišu uložila preko 256 miliona dinara u tak aerodrom, a od toga je 70 miliona dinara uplaćenom preduzeću ,,Aerodromi Srbije” za nabavku vozila za prihvat u vreme snežnih padavina, kao i za nabavku tečnosti za odleđivanje letelica.

Avio kompanije Swiss, Ryanair i Wizz Air trenutno lete ka deset evropskih destinacija iz Niša. Od 31. marta avio kompanija Ryanair će ukinuti liniju Niš Diseldorf Weeze, dok će sa druge strane low cost avio kompanija Wizz Air obnoviti svoju liniju Niš Malme.

autor: Playtravel

30. januar 2019.

Online rezervacije letova avio kompanije Air Serbia

Rezervišite odmah avio karte kompanije Air Serbia online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar