Aerodrom Zagreb će naredne godine imati nekoliko prekookeanskih linija

Iz Zagreba za Toronto, ali i ka novoj destinaciji u SAD tokom narednog leta? 

Aerodrom u Zagrebu očekuje da će naredne godine nekoliko avio kompanija ponuditi putnicima direktne linije ka Severnoj Americi.

Avio kompanija Rouge, ćerka kompanija u sastavu Air Canada nedavno je najavila da će pokrenuti direktnu liniju između Toronta i Zagreba narednog leta. Linija će biti uspostavljeni od 2. juna, sa četiri leta nedeljno i biće sezonskog karaktera sa poslednjim letom na liniji 6. oktobra 2018. godine. Air Canada Rouge će obavljati letove avionom Boeing 767-300ER sa 280 putničkih mesta.

Osim ove linije, predstavnici zagrebačkog aerodroma i Vlade Republike Hrvatske najavljuju i još jednu liniju ka severnoameričkom kontinentu. Kako oni navode, trenutno su u toku pregovori sa nekoliko avio kompanija o linijama ka Sjedinjenim Američkim Državama. Po njihovim rečima, oni vode razgovore sa nekoliko najvećih avio kompanija u Evropi i na Bliskom istoku, pa se može očekivati da će linija ka SAD biti uvedena naredne godine, a ona će u prvi mah biti sezonskog karaktera.

Kako bi motivisao avio kompanije da obavljaju dugolinijske letove, zagrebački aerodrom je ponudio niz podsticaja svim avio kompanijama koje obavljaju letove iz Zagreba duže od sedam sati.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar