Air Serbia dodatno smanjila broj letova i linija na kojim leti

Air Serbia odložila letove na nekoliko linija do naredne godine

Avio kompanija Air Serbia donela je odluku da suspenduje letove na nekoliko linija usled slabe potražnje, kao i zatvaranja granica pojedinih država.

Srpska nacionalna avio kompanija je obustavila sezonske linije iz Beograda ka Puli i Zadru, a ove linije neće biti obnovljene tokom 2020. Slično važi i za liniju Beograd Sankt Peterburg koju je Air Serbia želela da obnovi tokom septembra, ali će naredni let najverovatnije biti tek tokom 2021. godine.

Ova vest je stigla nakon što je srpska avio kompanija prethodno najavila da će suspendovati letove za Madrid, Nicu i Kijev.

Ipak, iz avio kompanije Air Serbia navode da će nastaviti da leti ka Dubrovniku, Split i Zagrebu kao i dosad, a da će linije za Krasnodar i Moskvu biti obnovljene čim Rusija otvori granice za međunarodne letove što se očekuje tokom septembra.

Svi navedeni datumi su okvirni i podložni izmeni. Avio kompanija zadržava pravo izmene.

Navedene informacije su tačne u vreme objavljivanja. Putnici se mole da se pre putovanja raspitaju u ambasadi države o uslovima ulaska u zemlju.

Srpska avio kompanija je takođe smanjila broj aviona u floti, kao i planove za nabavku novih letelica. Iznajmljene avione Airbus A320 i ATR72 avio kompanija Air Serbia je vratila vlasnicima nakon isteka ugovora, a trenutno nema planove da ih zameni novim.

Izvršni direktor kompanije, Dankan Nejsmit (Duncan Naysmith) je izjavio da avio kompanija Air Serbia nastavlja da prati situaciju i da se nada da će zabrane putovanja biti ukinute uskoro, dok se na linijama, koje se obavljaju neometano, postepeno povećavaju kapaciteti, pre svega vodeći se računa o propisanim epidemiološkim merama i zdravlju putnika.

Avio kompanija Air Serbia je nedavno saopštila da je tokom 2019. godine ostvarila neto dobit od 9,5 miliona evra, uz finansijsku pomoć države u iznosu od 19,7 miliona evra.

autor: Playtravel

12. avgust 2020.

Online rezervacije letova avio kompanije Air Serbia

Rezervišite odmah avio karte kompanije Air Serbia online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar