Air Serbia od naredne godine leti do Pekinga?

Air Serbia jedna od tri avio kompanije koje bi naredne godine mogle da uvedu direktnu liniju Beograd Peking

Predstavnici Republike Srbije nedavno su izjavili da će za sad neimenovana avio kompanija naredne godine uspostaviti letove između Beograda i Pekinga.

Nova avio kompanija će obavljati direktne letove između glavnih gradova Srbije i Kine, objašnjeno je u izjavi, a ona će naslediti avio kompaniju Hainan Airlines koja je do nedavno letetela na liniji Peking Beograd, preko Praga.

Za sad nije otkriveno o kojoj avio kompaniji se radi, ali je poznato da su ranije avio kompanije Air Serbia, Air China i China Eastern bile zainteresovane da obavljaju letove između Srbije i Kine. Srpska avio kompanija i Air China trenutno imaju kodšer sporazum na letovima između Beča i Pekinga, zbog čega mnogi gledaju u njihovom smeru. Uz to, neproverene informacije govore da bi Air Serbia uskoro mogla da najavi novu liniju koju će uspostaviti sredinom naredne godine. Interesovanje za uspostavljanjem letova za Kinu je veliko, jer se do skoro pričalo da bi mogla da bude pokrenuta i linija Beograd Šangaj, ali su ovi planovi u svetlu novih događaja možda odloženi.

Po rečima predstavnika Republike Srbije letovi između Pekinga i Beograda bi trebali da pomognu daljem jačanju poslovnih veza dve države, ali i da pospeše turizam. Tokom prvih devet meseci ove godine, Srbiju je posetilo preko 77.000 kineskih turista, što je uvećanje od čak 94% u odnosu na 2017.

Avio kompanija Hainan Airlines 23. novembra je zvanično obustavila letove na liniji Beograd – Prag – Peking.

autor: Playtravel

29. novembar 2018.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar