Air Serbia uspostavlja letove iz Kraljeva za Beč i Solun

Prvi letovi već od naredne nedelje!

Srpska nacionalna avio kompanija Air Serbia pobedila je na tenderu za obavljanje redovnih avio linija od javnog značaja iz Kraljeva za Beč i Solun.

Avio kompanija Air Serbia je bila jedini ponuđač i dobiće 5,63 miliona evra tokom naredne tri godine kako bi obavljala liniju Kraljevo Beč tokom cele godine i sezonsku liniju Kraljevo Solun.

Kako prenosi portal EX-YU Aviation News, avio kompanija Air Serbia će dobiti ukupno 3,32 miliona evra za 300 povratnih letova iz Kraljeva za Beč. Za liniju Kraljevo Solun biće izdvojeno 2,25 miliona za 184 povratna leta. Preostalih 50.174 evra će biti iskorišćeno za operativne troškove pokretanja letova sa aerodroma „Morava”.

U uslovima tendera je prethodno najavljeno da će avioni poleteti na liniji Kraljevo Beč od 1. decembra 2019., dok će linija Kraljevo Solun biti uspostavljena od 10. marta 2020. godine. Linije Kraljevo Beč i Kraljevo Solun će imati po tri leta nedeljno.

Avio kompanija Air Serbia će na ovim letovima koristit avion ATR72. Aerodrom „Morava” je treći aerodrom sa kojeg srpska nacionalna avio kompanija obavlja letove, a za Beč i Solun takođe leti iz Beograda.

Aerodrom „Morava” kod Kraljeva je zvanično otvoren 28. juna 2019. godine.

autor: Playtravel

25. novembar 2019.

Online rezervacije letova avio kompanije Air Serbia

Rezervišite odmah avio karte kompanije Air Serbia online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar