Letovi iz Srbije bi mogli da budu dodatno odloženi

Avio kompanije su spremne, ali letovi iz Beograda, Niša i Kraljeva možda budu dodatno odloženi

Iz Vlade Republike Srbije saopšteno je da je moguće da će doći do dodatnog odlaganja obnove letova iz kao i za Srbiju.

To tvrdi Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, dodajući da odlaganje u mnogome zavisi od odluke evropskih država da ostave svoje aerodrome zatvorenim do daljeg.

Ukoliko Evropa ne otvori svoje aerodrome, neće ni Srbija, navela je ona i dodala da se čeka odluka Evropske Unije.

Po trenutnom planu, aerodromi „Nikola Tesla” u Beogradu, „Konstantin Veliki” u Nišu i „Morava” u Kraljevu bi trebalo da budu otvoreni 18. maja, zajedno sa pojedinim avio linijama. Koje bi to linije bile, niko sa sigurnošću trenutno ne može da tvrdi.

U prvi mah low cost avio kompanija Wizz Air je najavila da će obnoviti letove od 1. maja, da bi sada te planove pomerila za 13. maj, ali se očekuje da će i ovaj datum biti pomeren. Avio kompanija Air Serbia je prodavala avio karte za letove od 9. maja, a sada je sve letove pomerila za datume nakon 18. maja. Druge avio kompanije uglavnom su odlučile da prve letove pomere za datume nakon 1. juna.

Kako bi prvi letovi mogli da izgledaju za putnike možete da pročitate ovde, a nova olakšavajuća okolnost je to što je obaveza samoizolacije nedavno smanjena sa 28 na 14 dana.

Svi komercijalni letovi ka i iz Srbije su obustavljeni 19. marta. Nakon toga je prvo saopšteno da će putnički avio saobraćaj biti obnovljen u periodu od 4. do 11. maja, pa potom i da će letovi biti pokrenuti već oko 1. maja, a sada se čeka 18. maj 2020.

Nastavićemo da pravimo razvoj situacije, a do tad sve navedene datume prihvatite sa rezervom.

autor: Playtravel

2. maj 2020.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar