Montenegro Airlines i Air Serbia šalju avione po državljane zarobljene u svetu

Zatražena pomoć i od drugih evropskih avio kompanija

Avio kompanije Air Serbia i Montenegro Airlines nastavljaju da šalju avione po državljanje obe zemlje koji su ostali zarobljeni na aerodromima u svetu.

Mnogi građani Crne Gore i Srbije ostali su bez načina za povratak kući nakon što su Vlade obe države donele odluku da potpuno obustave putnički avio saobraćaj i zatvore granice kao meru prevencije epidemije koronavirusa Covid-19.

Avio kompanija Montenegro Airlines je do sad poslala svoje avione u Budimpeštu, Beč, Rim, London i Beograd, a najavljeno je da će ovaj spisak biti proširen u narednim danima.

Do sada avio kompanija Air Serbia je obavila letove za Amsterdam i Pariz, a potvrđeno je da će biti još letova, jer se srpski državljani nalaze zarobljeni u svim krajevima sveta. Ministarstvo spoljnih poslova analizira koje su to ključne tačke sa kojih se može prikupiti što veći broj putnika i na osnovu toga se koordiniraju letovi ka novim destinacijama.

Iz Vlade Republike Srbije poručuju i da su u toku pregovori sa pojedinim državama da prevezu putnike do Beograda, pa se očekuje da će biti angažovane još neke avio kompanije.

Osim toga, avioni avio kompanije Air Serbia poleteli su i ka Kini. Prvo je letelica Airbus A330 poslata kako bi prevezla nekoliko tona medicinske pomoći kao i kineske zdravstvene radnike, a danas oko 6:15h ujutro je za Šangaj poleteo i avion Airbus A320 po drugu turu pomoći.

Državljani obe zemlje koji žele da se vrate kući mogu se obratiti nadležnim organima i avio kompanijama sa zahtevom za organizaciju povratka.

Šta treba znati o koronavirusu (COVID-19) i putovanjima, naš detaljan pregled pogledajte ovde.

autor: Playtravel

21. mart 2020.

Online rezervacije letova avio kompanije Air Serbia

Rezervišite odmah avio karte kompanije Air Serbia online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar