Play Friday Blog: Svetsko prvenstvo u fudbalu Brazil

U duhu 20. Svetskog prvenstva u Fudbalu

20. Svetsko prvenstvo u fudbalu je u punom jeku – a da li ste Vi tamo? :)

Zamislite samo da ste okruženi sa 200 miliona ljudi koji stvaraju čaroliju, živost i šire poseban osećaj nacionalnog jedinstva i sve to na „licu mesta“ – u Brazilu, domaćinu 20. Svetskog prvenstva u fudbalu.

Atmosfera na svetskom prvenstvu u Brazilu

Ne brinite, još nije kasno da nas okrenete i kupovinom avio karte, rezervacijom hotela i kupovinom ulaznice za utakmice obezbedite Vaše mesto u ovom fudbalskom raju. Naravno, ako već to niste uradili.

Ako ste rešili da budete deo jednog od najposećenijih sportskih dešavanja ili planirate u nekom narednom periodu da posetite Brazil, budite sigurni da je to destinacija koja raspolaže sa velikim izborom zanimacija.

Ovom prilikom mi Vam izdvajamo nekoliko “Dos and don’ts”.

Obavezno posetite jedno, ili pak sva čuda koje Brazil nudi, kao što su Amazonske prašume, sa nezamislivim brojem divljih životinjskih vrsta, Iguazu vodopad, Statuu Isusa Hrista na brdu Korkovado ili možda stadion Marakana… S obzirom da je Brazil peta po veličini država vodite računa da isplanirate putovanje unapred sa spiskom znamenitosti koje želite da obiđete.

Izbegavajte korišćenje mimike i signale rukama, jer u ovom delu sveta mogu imati sasvim drugo značenje. Na primer “Ok” u Brazilu ima vrlo vulgarnu konotaciju.

Bitno je da dodatno povedete računa o svojim stvarima, da znate gde se nalazite i tačno gde idete kako ne biste postali laka meta uličnim džeparošima.

Svetsko prvenstvo Brazil - navijači Francuske

Uspostavite kontakt očima sa osobama u Vašoj okolini, to je normalna stvar u Brazilu i pomaže Vam da povećate sopstvenu bezbednost.

Obavezno probajte lokalne specijalitete kao što su Churrasco (kombinacija raznih vrsta mesa), Feijoda (crni pasulj sa teletinom i svinjetinom) i nikako ne propustite najbolji brazilski desert Brigadeiro – posebno ako volite čokoladu.

Probajte da ne budete lenji :), ubacite bar po koju reč na portugalskom, kao što su: hvala – obrigado, dobar dan – bom dia i doviđenja – adeus, a posebno u duhu Svetskog prvenstva – Copa do Mundo, Eu apoio a selecção do Brasil! :) Preporuka je da nosite sa sobom mini rečnik jer veliki broj stanovništva ne govori engleski jezik, ili da imate prevodilac na telefonu, mada se ne preporučuje preterano izlaganje pametnih telefona pogledima.

Pre nego što krenete u Brazil bitno je da ponesete sa sobom duh odmora i da se opustite, jer će Vam to uveliko smanjiti stres i nervozu tokom samog putovanja, jer Brazilci funkcionišu po svom tempu bez žurbe, tako da nestrpljenju neće biti mesta. :)

S obzirom da je Brazil veoma inspirativna zemlja uz pridržavanje nekoliko malih saveta nećete poželeti da krenete kuci – u tom slucaju, slobodno nas kontaktirajte za promenu Vaše avio karte. :)

Bom tempo e viveu Brasil!!!

Vaš Play Travel

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rent-a-Car Online rezervacije

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar