Ukrajina otvorila granice za srpske državljane

U Ukrajinu bez PCR testa

Ukrajina je najnovija država u nizu onih koje su odlučile da otvore svoja vrata za srpske državljane.

Odlukom ministarstva Ukrajine prestala je da važi zabrana ulaska u državu za sve strance i osobe koje nemaju ukrajinsko državljanstvo. Zaključeno je da Republika Srbija više ne spada u grupu zemalja sa značajnim brojem inficiranih osoba.

Kako je objašnjeno, za ulazak u državu nije potrebno imati PCR test, a jedini uslov za putnike je da imaju polisu osiguranja koju je izdalo osiguravajuće društvo registrovano u Ukrajini ili određeno strano osiguravajuće društvo. Polisa osiguranja mora da pokriva troškove lečenja koronavirusom i da važi za period boravka u Ukrajini. Zahtev o posedovanju polise osiguranja ne odnosi se na neke kategorija lica. Više informacija možete pronaći na sajtu ambasade Ukrajine u Srbiji.

Navedene informacije su tačne u vreme objavljivanja. Putnici se mole da se pre putovanja raspitaju u ambasadi države o uslovima ulaska u zemlju.

Zabrana ulaska u Ukrajinu za strance je važila u periodu od 28. avgusta do 28. septembra 2020. godine u cilju sprečavanja širenja epidemije koronavirusa Covid-19.

autor: Playtravel

2. oktobar 2020.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar