Wizz Air i Ryanair počeli da primenjuju nova pravila za ručni prtljag

Low cost avio kompanije od danas pooštrile pravila za ručni prtljag

Kao što je ranije bilo najavljeno, low cost avio kompanije Ryanair i Wizz Air počele su od 1. novembra da primenjuju nova pravila za unos ručnog prtljaga.

Izmene je prvo najavila avio kompanija Ryanair koja je početkom septembra saopštila da će putnici od novembra 2018. moći besplatno da u avion unesu samo manju torbu dimenzija 45 cm x 20 cm x 25 cm. Ova torba će morati da stane ispod sedišta koje se nalazi ispred putnika.

Za dodatne komade prtljaga putnici mogu da doplate, a detaljnije o tome možete da pročitate u tekstu koji smo objavili ranije ovde.

Wizz Air i Ryanair počeli da primenjuju nova pravila za ručni prtljag

Low cost avio kompanija Wizz Air sledila je primer konkurenta pa je početkom oktobra takođe objavila da će promeniti svoja pravila za unos prtljaga počev od 1. novembra.

Novo pravila podrazumeva da će putnici sad imati pravo da besplatno unesu samo ručnu torbu dimenzija  40 cm x 30 cm x 20 cm, dok će doplatom za Wizz Priority dobiti mogućnost da unesu i dodatnu torbu dimenzija 55 cm x 40 cm x 23 cm.

Pored ove promene, low cost avio kompanija Wizz Air je takođe uvela i mogućnost doplate za predati prtljag težine do 10 kg, uz standardnu ponudu kofera do 20 kg i 32 kg. Detaljnije o tome možete da pročitate u ovom tekstu koji smo objavili na našem portalu.

Avio kompanija Ryanair obavlja letove iz Niša ka nekoliko destinacija u Evropi, dok avio kompanija Wizz Air leti i iz Niša, kao i sa aerodroma ,,Nikola Tesla” u Beogradu.

autor: Playtravel

1. novembar 2018.

Online rezervacije letova avio kompanije Wizz Air

Rezervišite odmah avio karte kompanije Wizz Air online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 01 Odraslih
  • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar