Wizz Air smanjio dimenzije besplatnog ručnog prtljaga!

Besplatna samo malena torba koja može da stane ispod sedišta, sve ostalo se doplaćuje

Low cost avio kompanija Wizz Air objavila je danas da od novembra menja politiku u vezi sa ručnim prtljagom koji putnici mogu da unesu u kabinu aviona.

Novo pravilo će početi da se primenjuje na svim letovima nakon 1. novembra 2018. godine i podrazumeva da će svaki putnik besplatno moći da u kabinu aviona unese jednu ručnu torbu (tzv. ,,carry-on” torba koju putnici moraju da smeste ispod sedišta ispred njihovog mesta) dimenzija 40 x 30 x 20 cm. Putnici koji kupe Wizz Priority će moći da pored ,,carry-on” torbe unesu i jednu torbu veličine 55 x 40 x 23 cm, a uz to će imati pravo i na prioritetno ukrcavanje u avion.

Wizz Air smanjio dimenzije besplatnog ručnog prtljaga

Svi putnici koji su kupil avio karte pre 10. oktobra 2018., a za letove nakon 1. novembra iste godine će moći besplatno da čekiraju prtljag koji se ne uklapa u nove dimenzije.

Prethodno pravilo za ručni prtljag, koje će važiti za letove do 1. novembra, je bilo obrnuto, pa su putnici mogu da besplatno unesu prtljag dimenzija 55 x 40 x 23 cm, dok je ,,carry-on” torba bila deo Wizz Priority ponude.

Low cost avio kompanija Wizz Air nije objasnila razlog oštrijeg pravila, ali je navela da sada garantuje da će putnici sve ručne torbe moći da unesu u kabinu aviona. Ovo ranije nije bio uvek slučaj, pa je osoblje avio kompanije imalo pravo da zatraži da putnici besplatno čekiraju prtljag u slučaju da u kabini aviona nema mesta.

Uz promenu pravila u vezi sa ručnim prtljagom, low cost avio kompanija Wizz Air uvela je i mogućnost doplate za čekirani prtljag težine do 10kg, pa će putnici sad moći da biraju između ove opcije, ili prtljaga težine do 20kg, kao i do 32kg. Kako low cost avio kompanija navodi, cena doplate za predati prtljag do 10kg je već od 7 EUR, po letu.

Podsetimo, low cost avio kompanija Ryanair je takođe najavila da će od 1. novembra pooštriti pravilo za dimenzije ručnog prtljaga, više o tome možete da pročitate ovde.

autor: Playtravel

10. oktobar 2018.

Online rezervacije letova avio kompanije Wizz Air

Rezervišite odmah avio karte kompanije Wizz Air online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
 • 01 Odraslih
 • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

8 Komentara
 1. Emilija Bojić
   odgovori
  22/04/2019

  Dobar dan,
  da li u ručni prtljag može da bude spakovana maskara, ruž za usne i tečni puder?
  Hvala.

  • Play Travel
    odgovori
   22/04/2019

   Emilija, svu šminku možete spakovati u odvojene plastične kesice, pod uslovom da zapremina svakog komada ne prelazi 100ml.

 2. Verica Parapid
   odgovori
  22/04/2019

  Da li pored rucne torbe dimenzija 40x30x20 i torbe sa tockicima dimenzije 55x40x23,moze da se unese i zenska torbica,ona na rame,ili u ruci sto nosimo?Hvala

  • Play Travel
    odgovori
   23/04/2019

   Verice, ukoliko ste prilikom kupovine avio karte odabrali opciju Wizz Priority u tom slučaju imate dva komada ručnog prtljaga (maksimalnih dimenzija 55x40x23cm i 40x30x20cm) svaki dodatni komad ručnog prtljaga će biti dodatno naplaćen na aerodromu. Kako bi ste izbegli dodatne troškove, savet je da žensku torbicu tokom kontrole stavite unutar jedne od dozvoljenih torbi ručnog prtljaga, koju nakon toga možete izvaditi kako bi Vam eventualno stvari koje su Vam potrebne tokom leta bile pri ruci.

 3. Emilija Bojić
   odgovori
  24/04/2019

  Dobar dan,
  ako putujem bez wizz prioriteta sa jednom besplatnom ručnom torbom 20x30x40, da li mogu da nosim sa sobom i žensku tašnicu, odnosno muškarci da li mogu da ponesu malu tašnicu za dokumenta i novčanik?
  Da li u ručnu torbu može da bude spakovan električni brijač?
  Hvala.

  • Play Travel
    odgovori
   24/04/2019

   Emilija, u Vašem slučaju možete poneti isključivo jedan komad ručnog prtljaga, dok svaki dodatni komad predažemo da obezbedite prostor unutar ručnog prtljaga kako ne bi ste imali dodatnih troškova na aerodromu. Električni brijač nažalost nije moguće poneti u ručnom prtljagu.

 4. Postovani

  Violeta
   odgovori
  18/05/2019

  Molim Vas da li mi mozete reci da li u rucnom prtljagu mogu poneti garderobu ,i nesto za grickanje za dete uzrast 4 godine.Hvala,lp.

 5. Marija
   odgovori
  21/05/2019

  Dobar dan. S obzirom da ovog leta planiramo prvi put da putujemo avionom s detetom od 5 god interesuje me sta sve smemo da ponesemo u kofer, malo je nezgodan sto se tice hrane pa bi mu ponela nesto sto voli da jede ali nisam sigurna sta smemo? I da li smemo da ponesemo u kofer kozmetiku i na koji nacin? hvala

Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar