Wizz Air i Ryanair – poskupljenje doplate za dodatni prtljag!

Nova promena pravila za unos kofera u avion: povećane cene doplate za ručni i predati prtljag!

Low cost avio kompanije Ryanair i Wizz Air gotovo istovremeno su odlučile da podignu cenu doplate za dodatni prtljag.

Svi putnici koji odluče da koriste usluge avio kompanije Wizz Air sada će morati da izdvoje iznos od 9 do 27 evra po letu i po komadu predatog prtljaga. Ova cena je za kofer težine do 10kg, a ona predstavlja poskupljenje u odnosu na prethodni period kada je najniža cena doplate bila 7 evra.

Wizz Air je takođe odlučio da povisi cenu za prioritetno ukrcavanje koje omogućuje putnicima da među prvima uđu u avion, ali i ponesu još jednu kabinsku torbu većih dimenzija. Najniža cena doplate za ,,Priority Boarding” je sada pet evra.

Mađarska low cost avio kompanija navodi da cena doplate za prtljag i prioritetno ukrcavanje zavisi od datuma putovanja, linije, kao i načina kupovine (onlajn, kontakt centar ili na aerodromu). Pa tako cena doplate za Priority Boarding može da bude i do 17 evra, odnosno 25 evra na aerodromu.

Najveća evropska low cost avio kompanija, Ryanair, je takođe povećala cenu za prioritetno ukrcavanje i ono sad može da iznosi od 6 do 10 evra, umesto prethodne fiksne cene od šest evra. Doplata putnicima omogućuje da u kabinu aviona unesu ručni prtljag težine do 10 kilograma. I tarifa za predati prtljag je veća nego ranije, pa će putnici morati sada da umesto 8 evra plate od 10 do 12 evra za svaki kofer.

Ovo je najnovije pooštrenje pravila za unos prtljaga u avion koje su avio kompanije Ryanair i Wizz Air uvele pre nepuna tri meseca.

Low cost avio kompanija Wizz Air u Srbiji trenutno obavlja letove iz Beograda i Niša, a avio kompanija Ryanair letove iz Niša.

autor: Playtravel

23. januar 2019.

Online rezervacije letova avio kompanije Wizz Air

Rezervišite odmah avio karte kompanije Wizz Air online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 01 Odraslih
  • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar