Wizz Air obnavlja letove početkom maja

Low cost avio kompanija se sprema za povratak na aerodrome u regionu tokom prve nedelje maja

Low cost avio kompanija Wizz Air zvanično je objavila da planira da obnovi letove iz regiona tokom prve nedelje maja.

Baš kao što je to nedavno najavila avio kompanija Air Serbia, i Wizz Air očekuje da će letovi iz Beograda, Niša, Sarajeva, Tuzle i Skoplja biti nastavljeni početkom maja.

Kako je pojašnjeno u saopštenju, letovi iz Beograda se očekuju tokom prvih nekoliko dana maja, dok će linije iz Niša biti pauzirane do 12. maja do kada će niški aerodrom biti zvanično zatvoren.

Wizz Air je očekivao da će letovi pokrenuti već nakon 13. aprila, ali je do odlaganja došlo na osnovu odluke da državne granice i dalje ostanu zatvorene.

Slična situacija je i u Severnoj Makedoniji, gde je low cost avio kompanija odložila letove iz Skoplja do 30. aprila. Wizz Air je naveo da je u prethodnom period pomogao da se u državu vrati više od 460 makedonskih državljana koji su bili „zarobljeni” širom Evrope.

Linija Sarajevo Budimpešta će takođe biti suspendovana tokom aprila, a avio kompanija navodi da će letove nastaviti 3. maja 2020. godine. Wizz Air u Tuzli ima svoju veliku bazu, pa se očekuje da će letovi biti obnovljeni i sa tog aerodroma u sličnom periodu.

Navene datume treba uzeti sa rezervom jer su naknadna odlaganja moguća, ali avio kompanija Wizz Air navodi da će pomno pratiti razvoj situacije i da će svoj red letenja prilagoditi tome.

Sa drige strame, stručnjaci očekuju da je početak letova zaista moguć tokom početka maja, ali da najverovatnije neće biti obnovljene baš sve linije.

Šta treba znati o koronavirusu (COVID-19) i putovanjima, naš detaljan pregled pogledajte ovde.

autor: Playtravel

8. april 2020.

Online rezervacije letova avio kompanije Wizz Air

Rezervišite odmah avio karte kompanije Wizz Air online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 01 Odraslih
  • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

1 Komentar
  1. Zasto nemate za Luxembourg..liniju

    Sanja Petrovic
     odgovori
    09/04/2020

    Zelim liniju za Luxembourg

Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar