Wizz Air – Veći broj linija iz Beograda sprečavaju visoki aerodromski troškovi i Air Serbia

Wizz Air tvrdi da je beogradski aerodrom među najskupljima, a da Vlada Republike Srbije štiti avio kompaniju Air Serbia

U nedavnom intervju za portal EX-YU Aviation News, izvršni direktor low cost avio kompanije Wizz Air naveo da visoki troškovi aerodroma i zaštitnički stav prema avio kompaniji Air Serbia sprečavaju rast Wizz Air baze u Beogradu i uvođenje novih linija.

Objašnjavajući svoje reči, Jozsef Varadi, izvršni direktor avio kompanije Wizz Air naveo je da je aerodrom ,,Nikola Tesla” u Beogradu veoma skup i da bi naknade morale da budu niže. Kada bi one bile na nivou drugih aerodroma ka kojim leti Wizz Air to bi olakšalo uvođenje novih linija, navodi Varadi dodajući da ostaje da se vidi kakve promene će doneti VINCI, koji bi trebalo uskoro da preuzme vlasništvo nad aerodromom.

Kao drugi veliki problem, Jozsef Varadi navodi činjenicu da Vlada Republike Srbije čini velike ustupke kako bi zaštitila avio kompaniju Air Serbia, čime se stavlja veliki pritisak na konkurente kao što je u ovom slučaju Wizz Air.

Ipak, izvršni direktor mađarske avio kompanije navodi da će Wizz Air nastaviti da unapređuje svoju ponudu linija iz Srbije. Kao dokaz ovog obećanja je podatak da je low cost avio kompanija ove godine preselila drugi avion na beogradski aerodrom, nakon što je prethodno 2015. odlučila da smanji broj linija iz Beograda baš iz već pomenutih razloga. Tokom 2017. ova avio kompanija je prevezla 745.000 putnika, dok je ove godine ponuđeno preko 900.000 putničkih mesta.

autor: Playtravel

4. decembar 2018.

Online rezervacije letova avio kompanije Wizz Air

Rezervišite odmah avio karte kompanije Wizz Air online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 01 Odraslih
  • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar