British Airways

British Airways će svoje putnike proveravati na Google-u

 

British Airways će uskoro početi da prikuplja podatke svojih najvažnijih klijenta.

British Airways

 

Novi deo programa “Upoznaj me” se koristi kako bi se povezalo lice putnika sa imenom i pre nego što putnik kroči na aerodrom.

 

“Naš unapređeni sistem dozvoljava pretragu klijenata kroz Google Images gde pretražuje njihove fotografije” kaže PR British Airways-a.

 

Do sada je ova kompanija površno proveravala VIP klijente poput predsednika odbora raznih finansijskih kompanija, ali ova nova mera ide van te provere i odnosi se na apsolutno sve putnike.

 

Neposredno pred putovanje rezultati ovih pretraga biće prosleđeni osoblju koje će biti u direktnom kontaktu sa putnicima. Oni će na svojim IPad-ovima imati podatke kao i slike putnika kako bi ih lakše prepoznali i bili srdačniji i intimniji sa njima.

 

Iako su mnogi putnici zabrinuti za svoju privatnost, ova procedura se koristi u većini britanskim hotela već godinama, a svakako je mnogo manje detaljna od same provere obezbeđenja na aerodromu.

 

Koje je Vaše mišljenje da li ovaj program narušava privatnost putnika? Da li je ovaj program prepoznavanja ipak previše?

 

Online rezervacije letova avio kompanije British Airways

Rezervišite odmah avio karte kompanije British Airways online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar