Friday Blog – Koji su to najbolji svetski aerodromi?

Neobični sadržaji najboljih svetskih aerodroma

Besplatni internet, čiste kupaonice, teretane, sobe za molitvu i unutrašnji vrtovi samo su deo ponude modernih aerodroma. Azijske metropole prednjače u bogatim ponudama, što su prepoznali i putnici koji im na različitim turističkim portalima daju najviše ocene. Donosimo pregled najluksuznijih aerodroma.

PEKING

Najveći i najposećeniji aerodrom u Kini više puta je nagrađen zbog čistoće, usluge i poslovanja s prtljagom.  Udaljen je 30 km od centra Pekinga, a uz aerodrom Hong Kong, najprometniji je na svietu sa više od 50 miliona putnika svake godine. Restorani na pekinškom aerodromu nude vrhunske specijalitete  po istim cenama kao u centru grada. Uz veliku turističku ponudu šoping centara, u sklopu su i brojne znamenitosti i zanimljivosti još iz vremena izgradnje aerodroma 1958. godine.

Friday Blog - Koji su to najbolji svetski aerodromi

SINGAPUR

Aerodrom Changi se poslednjih godina nalazi u samom svetskom vrhu. Singapore Changi nalazi se na 20 km udaljenosti od grada Singapura. Changi ima četiri putnička terminala, a aerodromom za godinu dana prođe oko 40 miliona ljudi. Osim šoping centra, ovaj nedavno obnovljeni aerodrom u ponudi ima nekoliko konferencijskih dvorana, bazen, restoran i hotel za putnike. Uz to, tu su i prostori za molitvu, stolice za dremanje, kabine za spavanje, jacuzziji, spa, masaže, video igre, bioskopi i restorani.

Friday Blog - Koji su to najbolji svetski aerodromi

SEUL

Još jedan od često nagrađivanih aerodroma je Incheon međunarodni aerodrom. Ovaj prostrani i superčisti južnokorejski aerodrom udaljen 70 km od Seula, nagradu je osvojio zahvaljujući najboljim ocenama više od 12 miliona putnika na najvećem portalu za rangiranje aerodroma i aviokompanija, Skytraxu. Ovaj aerodrom za relaksaciju i zabavu putnicima nudi golf centar, wellness zonu, privatne sobe za smještaj, klizalište, casino i unutrašnje vrtove. Osim toga, ističe se i kulturnom ponudom, posetiocii mogu zaviriti i u Muzej korejske kulture.

Friday Blog - Koji su to najbolji svetski aerodromi

AMSTERDAM

Najbolji evropski aerodrom nalazi se na 10 km od Amsterdama. Nalazi se ispod nivoa mora, a na krovu je organizovana panorama za posmatranje aviona. Ova usluga je besplatna i posetiocima je dopušteno fotografisanje aviona koji sleću i poleću na aerodromu Schiphol. Takođe tu su i dečije igraonice opremljene Lego kockicama, Nintendo igrama, crtanim filmovima i mnogim drugim.  Igraonice su smeštene na terminalima E i F. Za putnike bez mobilnih telefona, postoji mogućnost iznajmljivanja opreme koja je potrebna putniku za vreme leta. Amsterdamski aerodrom Schiphol mnogi putnici opisuju kao najbolje mesto za spavanje. Posebnost ovog aerodroma je što se na njemu možete čak i venčati.

Friday Blog - Koji su to najbolji svetski aerodromi

MINHEN

Pomalo neobičan aerodrom koji liči na trgovinski centar, između ostalog, nudi turnire odbojke na pesku i mini golfa, obilaske carinskog dela i razgledanja zaplenjenih predmeta. Međunarodni aerodrom Franz Josef Strauss u Minhenu je smešten 28,5 km severoistočno od centra grada i kroz njega svake godine prođe više od 30 miliona ljudi. Na aerodromu možete pronaći i bankomate, banke, butike, prevodioce, konferencijske prostorije, lekare, spa, restorane, barove i suvenirnice. Aerodrom u Minhenu je posvetio posebnu pažnju osobama s posebnim potrebama.

Friday Blog - Koji su to najbolji svetski aerodromi

HONG KONG

Najveći 4D bioskop u cijeloj Aziji nalazi se upravo na međunarodnom aerodromu Hong Kong, nazvan Chek Lap Kok.Kroz ovaj aerodrom godišnje prođe 50 miliona putnika. Svakodnevno ima letove prema 150 gradova širom sveta. Ljubitelji golfa mogu zaigrati na pravom terenu sa 9 rupa, a tu je i kutak za PlayStation i sportske simulacije.

Friday Blog - Koji su to najbolji svetski aerodromi

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar