AZAL uspostavlja letove do SAD

Uspostavljanje direktne linije do SAD

Nacionalna avio kompanija Azerbedžana, AZAL, razmatra uvođenje nove linije do Sjedinjenih Američkih Država preko Beograda. Ovi letovi bi trebalo da budu u saradnji sa JAT Airways, što potvrđuje ambasador Srbije u Kavkazu, Zoran Vajović. Razgovori dve avio kompanije u vezi ovih letova traju poslednjih nekoliko meseci.

 

Azal

JAT Airways i AZAL su od prošle godine u pregovorima za pokretanje zajedničkih letova iz Bakua do SAD preko Beograda.

 

AZAL planira da pokrene letove do SAD tokom letnje sezone 2013. Sa druge strane, Sjedninjene Države Federal Aviation Administration (FAA) bi trebalo da počne svoj pregled i kategorizaciju Srbije. Postupak kontrole bezbednosti i drugih vazduhoplovnih standarda zvaničnika FAA traje od tri do šest meseci. Očekuje se da će Srbija dobiti dozvolu za uspostavljanje letova do Sjedinjenih Država.

 

Izvori blisku Jatu su potvrdili da su razgovori sa azerbejdžanskom avio kompanijeom u toku. Isto tako navode da je JAT u potrazi za partnerom za uspostavu letova sa Sjedinjenim Državama. Gradonačelnik Čikaga je prošle nedelje naglasio potrebu za uspostavljanje letova izmedju Beograda i Čikaga, dodajući da će raditi na uspostavljanju ovih letova do proleća 2013. Smatra se da Čikago ima najveću srpsku populaciju posle Beograda.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar