Vesti iz Jata

Jat Airways zamenjuje nova Air Serbia?

Iako zvanična odluka još nije doneta, ovih dana se nagađa da bi Etihad Airways, pored svih krupnih promena mogao izmeniti i ime domaćeg avio prevoznika.

 

jatfb

 

Do sad se mnogo pisalo o Etihadovim koracima ka poboljšanju saradnje sa Jat Airwaysom, ali i o velikoj verovatnoći da ovaj strani avio prevoznik preuzme udeo domaće kompanije.

 

Da Vas podsetimo, kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata mogla bi da postane vlasnik 49% Jat Airwaysa, a samim tim pokrenula bi velike transformacije unutar organizacije. Etihad Airways izjavio je da bi investirao 50 miliona američkih dolara u Jat Airways, koje bi uložio u nove letelice, ali bi zato i uveo nepopularne reforme kadra. Sa konkretnim potezima krenulo bi se od 1. okrobra ove godine, a Etihad planira da domaći avio prevoznik već u 2014. godini profitabilno posluje.

 

Od 15. juna Jat Airways leti ka Abu Dabiju, a zahvaljujući saradnji sa Etihadom, nudi i kod šer letove ka istočnjačkim zemljama. Tako, sa samo jednim presedanjem putnik iz Beograda može da putuje do Bangkoka, Singapura, Šangaja ili australijskih gradova Sidnej i Brizbejna i mnogih drugih. Na kraju, Etihadu je prepušteno i finalizovanja narudžbine Airbus A319 aviona, koje je Jat planirao da naruči još 1998. godine.

 

Ovim je celokupan dogovor došao u završnu fazu i u trenutno se tvrdi da je “načelno postignut” iako na finalizaciji svih aspekata saradnje ima još dosta da se radi.

 

Ipak, jedan od detalja naročito je zaintrigirao javnost, a to je nagađanje da bi se ime Jata moglo promeniti u “Air Serbia”. Na ovaj način, domaća kompanija bi se odrekla naziva koji nosi više od 66 godina. Međutim, iako bi ovakav naziv možda bio prigodan u očima domaćih putnika, drugi izvori tvrde da, ako dođe do sve izvesnije promene imidža kompanije, realnije je očekivati da se Jat Airways nazove neutralnije, pa čak i komercijalno zvučnije od predloga o kom se nagađa. Pojedini mediji su prikazali i potencijalni izgled aviona “nove” domaće kompanije, ali i to je plod čistog nagađanja i kako se tvrdi, nije zasnovan na pravim činjenicama.

 

Online rezervacije letova avio kompanije JAT Airways možete izvršiti na playtravel.rs
ili telefonom na 011.305.93.14

 

Online rezervacije letova avio kompanije Jat Airways

Rezervišite odmah avio karte kompanije Jat Airways online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar