Etihad i Jat potpisali sporazum

Etihad Airways i Jat Airways unapredili saradnju

U ponedeljak, 17. juna 2013., Etihad Airways i Jat Airways potpisali su memorandum o razumevanju.

etihad_jat_potpisivanje1

Inicijalni memorandum o Razumevanju (Initial Memorandum of Understanding) produbljuje odnose dve kompanije, ali i daje mogućnost Etihad Airwaysu da stekne pravi uvid u poslovanje Jat Airwaysa i ispita isplatljivost ulaganja u vlasnički udeo kompanije. Konferenciji za novinare u beogradskom hotelu Hyatt Regency tom prilikom prisustvovali su v.d. generalnog direktora Jata Velibor Vukašinović i direktor kompanije Etihad Džejms Hogan.

 

Kako je izjavio gospodin Hogan, još je rano za bilo kakve velike vesti, jer njegova kompanija tek treba da stekne pravu sliku o svim segmentima poslovanja našeg avio prevoznika. On nije krio uzbuđenost  oko ovog, narednog koraka, a ako se dođe do finalne ponude, ona će biti poslata u roku od 30 dana.

 

Koliko bi ovakav potez bio dobar za Jat Airways, inicijatori konferencije za novinare naglasili su kroz slučaje Air Berlina i Air Saychellesa, kompanija koje su bile u nepovoljnim pozicijama, ali su uspele da se uzdignu uz savetodavnu podršku Etihad Airwaysa, uz pomoć kojeg su uspeli da postignu značajne uštede kroz optimizaciju troškova goriva i bolju obuku pilotskog kadra.

 

Samo nekoliko dana nakon zvaničnog početka linije Beograd – Abu Dabi, obe kompanije su potvrdile da već imaju pozitivne rezultate i da procene popunjenosti letova svakodnevno rastu.

 

Još jedna lepa vest stiže nam iz kompanije Jat Airways. Naime, samo jedan dan nakon potvrde saradnje sa kompanijom Etihad, Jat je obelodanio da obnavlja flotu sa dva nova aviona. Ugovor o lizingu podrazumeva dve letelice tipa ATR 72-500, a prvi avion sleteće na aerodrom “Nikola Tesla” iz Danske već za nekoliko dana, dok će se na drugi čekati oko desetak dana. Na ovaj način Jat Airways želi da poboljša uslugu na regionalnim letovima ka Hrvatskoj, Crnoj Gori, Grčkoj, Bosni i Hercegovini i nekim letovima ka Beču. Iako se već duže vreme priča i o još jednom novom avionu, Airbusu A319, v.d. generalnog direktora je obećao da će i on biti na raspolaganju od 15. jula kada se očekuje pravi početak letnje sezone i najveća potreba za brojnim letovima.

 

Online rezervacije letova avio kompanije JAT Airways možete izvršiti na playtravel.rs
ili telefonom na 011.305.93.14

 

Online rezervacije letova avio kompanije Jat Airways

Rezervišite odmah avio karte kompanije Jat Airways online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar