Etihad Airways od danas leti za Abu Dabi

Etihad Airways od danas kreće sa letovima za Abu Dabi

U svetlu saradnje nacionalnog avio prevoznika Ujedinjenih Arapskih Emirata, Etihad Airways i domaće kompanije Jat Airways, danas ova strana kompanija pokreće letove za Abu Dabi.

etihad_beograd2

Danas u 12:15 je očekivano vreme sletanja prvog aviona Etihad Airwaysa iz Abu Dabija, prvi nakon ozvaničenja najnovije saradnje dve kompanije. Zatim se u 13:05 planira povratni let ka Abu Dabiju. Sa sporazumom o codeshareu, sa ovom linijom za domaće putnike na raspolaganju će postati dostupno čak 90 letova koje obavlja Etihad Airways i preko 400 novih destinacija kroz codeshare ugovorer koji ova kompanija ima sa drugim avio prevoznicima.

Ovaj let je možda samo uvertira pred ono što očekuje domaćeg avio prevoznika, konačna odluka se očekuje u ponedeljak, 17. juna.

Jat Airways će danas dodati svoj broj leta na liniji Beograd – Abu Dabi – Beograd (JU8080/JU8081), a od večeras brojevi leta kompanije Jat Airways će se ponovo pojaviti u Sidneju (JU8582/JU8583), Melburnu (JU8580/JU8581), dok će se u Brizbejnu (JU8584/JU8586) brojevi leta pojaviti po prvi put.

Kodovi će važiti od danas, iako se do sredine sledeće nedelje neće pojaviti u Amadeus rezervacionom sistemu avio karata. Jat Airways će postepeno uvesti svoje brojeve letenja na drugim destinacijama kompanije Etihad kako vazduhoplovne vlasti iz raznih zemalja budu odobravale codesharing ugovore. U isto vreme Etihad Airways dodaje svoje kodove na letovima kompanije Jat Airways za Sarajevo (EY5952/EY5953).

Iako ovo nije prvi put da se Etihad Airways pojavljuje na našem tržištu sa letovima do Abu Dabija, ovo je sigurno odlična vest za sve putnike koji žele da stignu do najudaljenijih svetskih destinacija. Glavna meta kompanije Etihad su baš i putnici koji su u tranzitu, a glavni konkurenti na ovom polju su kompanije Qatar Airways i Emirates, koji saobraćaju na sličnim relacijama, ali ne smemo ni zaboraviti low cost avio kompaniju FlyDubai koja leti na relaciji Beograd Dubai.

U međuvremenu, Srpski nacionalni prevoznik će večeras obeležiti svoj 86. rođendan u Narodnom pozorištu u Beogradu. Dok je tačan datum godišnjice u ponedeljak 17. juna, ali je svečanost pomerena zbog planirane konferencije Etihad – Jat.

Na večerašnjoj svečanosti biće prisutna i delegacija kompanije Etihad koja danas stiže u Beograd povodom inoguracionog leta.

Jat Airways, kao naslednik avio kompanije Aeroput, jedna je od najstarijih na svetu, koja još uvek leti.

Online rezervacije letova avio kompanije Etihad Airways

Rezervišite odmah avio karte kompanije Etihad Airways online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar