EasyJet Fearless Flyer kurs

Easy Jet pokrenuo kurs protiv straha od letenja

Britanska low cost avio kompanija easyJet pored toga što nudi jeftine avionske karte ka mnogim destinacilowjama od sad nudi i letove koji su namenjeni da eleminišu strah od putovanja avionom.

easyjet_4

Po navodima ove avio kompanije, strah od letenja nije tako neobična pojava koliko se misli, jer je procenjeno da svaka šesta osoba na svetu baš iz ovog razloga ne želi da uđe u avion. Mnogi drugi koji i skupe hrabrost dovoljnu da sednu u avionsko sedište, zbog ogromne nervoze nikako ne mogu da se opuste i uživaju u putovanju.

 

Iz tog razloga easyJet rešio je da kreira “Fearless Flyer” (prev.engl. “Neustrašivi Letač”), kratak kurs koji garantuje prevazilaženje straha od letenja. Kako voditelj ovog kursa, Lorens Lejton (Lawrence Layton) kaže, strah je normalna i racionalna reakcija koja je tu da nas upozori na opasnosti, tj. u ovom slučaju situacije na koje obično nismo navikli, pa osobe koje su nervoznije kada se spomene let avionom, nisu zbog toga čudne. Radi se o prostim prirodnim reakcijama koje sa druge strane ovaj kurs želi da prilagodi kako bi svako mogao da dobije priliku da putuje avionom, transportnim sredstvom koje zauzvrat nudi najjednostavniji način putovanja.

 

Kurs se sastoji iz dva dela, gde je jedan u okviren u predavanje, a drugi se svodi na kratak let koji bi trebao da dokaže da su svi strahovi prevaziđeni.

 

Predavanje je posvećeno detaljnijem uvidu u ljudsko ponašanje, ali i podrobnijem objašnjenju kako avioni funkcionišu i zašto se čuju određeni, čudni zvuci iz motora kada on radi. Objašnjava se i šta je tačno turbulencija i zašto je ona najnormalniji faktor gotovo svakog leta. Ukratko, autori kursa žele da razotkriju sve zablude i time upoznaju polaznike da letenje avionom uopšte nema razloga da bude izvor straha.

 

Drugi deo je praktičniji: iz baze easyJeta poleće se najmodernijim Airbus avionom i pravi se kratak let u trajanju ne dužem od sat vremena. Tokom leta, kapetan i svi članovi posade ostaju u redovnoj komunikaciji sa putnicima, polaznicima kursa i daju objašnjenja u svakom momentu. Avionska kompanija easyJet i njeni predstavnici tvrde da nakon ovog koraka strah od letenja potpuno nestaje.

 

Fearless Flyer kurs nije novina, jer druge avionske kompanije imaju slične programe, ali poput samih povoljnih letova koje nudi, easyJet čini i ovaj kurs dostupniji polaznicima sa znatno nižim cenama.

 

Problem za naše putnike može biti što je kurs trenutno rezervisan samo za britansko ostrvo, ali sudeći po popularnosti ovog kursa verujemo da je samo pitanje vremena kada će easyJet ili neka druga avio kompanija pokrenuti nešto slično i kod nas.

 

Tagovi


Online rezervacije letova avio kompanije EasyJet

Rezervišite odmah avio karte kompanije EasyJet online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 01 Odraslih
  • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar